Ideálny šalát na letné pikniky, grilovanie a večera pod holým nebom na terase. Je dokonalou rovnováhou chutí: slanosť získate z prosciutta a sladkosť z melónu. Užite si ho!
Ingrediencie:
- 1 melón cantaloupe, nakrájaný na kocky alebo na guličky (pomocou vykrajovača na guličky)
- 1 balíček prosciutto alebo 2, ak chcete viac mäsa
- asi 500 g mozzarellových guličiek
- 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky plus pár lístkov na ozdobu
- 1 a pol lyžice olivového oleja
- 1 lyžica balzamikového octu
- soľ a korenie
Postup
- Všetky ingrediencie navrstvite na veľký servírovací tanier alebo tácku.
- Začnete vrstvou bazalkových listov a prosciutta, na ne nasypte melónové guličky, potom medzi melónové guličky navrstvite guličky mozzarelly a potom medzery vyplňte ďalším prosciuttom.
- Celý šalát posypte nasekanou bazalkou.
- Pokvapkajte olivovým olejom a balzamikovým octom.
- Ľahko osoľte a okoreňte.
- Pomocou lyžice jemne premiešajte hlavné ingrediencie, aby sa do mozzarellových a melónových guličiek dostalo trochu olivového oleja, balzamikového octu a bazalky.
- Podávajte ihneď alebo dajte do chladničky na 2–3 hodiny pred podávaním.