Mexická vegetariánska paella

Mexická vegetariánska paella

Paella je jedným z tých jedál, ktoré môžete pokojne pripraviť aj bez mäsa. Pestrá zmes zeleniny a strukovín zaručí bohatú a výraznú chuť plnú živín.

Ingrediencie

  • 1 cibuľa
  • 1 žltá paprika
  • 1 cuketa
  • 4 stredné šampiňóny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 paradajky
  • 2/3 plechovky čiernych fazule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lyžička údené papriky
  • 250 g ryže
  • soľ
  • korenie
  • 1 limetka
  • ½ avokáda

Postup

  • V stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a opekajte 3-4 minúty
  • Pridajte cesnak a smažte ďalšiu 1 minútu.
  • Pridajte údenú papriku, zamiešajte a opekajte minútku, kým sa korenie nerozvonia.
  • Zasypte ryžou a premiešajte aby sa zrnká obalili korením a zeleninou.
  • Pridajte na malé kúsky nakrájanú cuketu, šampiňóny a papriku a za stáleho miešania opekajte 3-5 minút.
  • Podlejte vývarom a varte 15 minút.
  • Keď je ryža mäkká pridajte na kúsky nakrájané paradajky a zliate fazuľa z plechovky.
  • Osoľte, okoreňte, premiešajte a pár minút opekajte.
  • Servírujte s rozpolenou limetkou as avokádom pokrájaným na prúžky.
Zmes ryže a zeleniny v panvici ozdobená limetkovými plátkami
Zdroj: thatgirlcookshealthy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.