Poďte s nami vyskúšať tento jednoduchý recept na túto mexickú dobrotu. Tu sa úplne zaobídete bez zložitého vytvárania cesta, pretože vám budú stačiť klasické pšeničné tortilly, z ktorých vyrobíte úžasné sladké chipsy! Podávame ich s nadýchaným smotanovým dipom, preliate karamelovou polevou a to všetko môžete mať pripravené za menej ako 20 minút!
Čo budeme potrebovať
- 12 pšeničných tortill
- 125 g masla
- 80 g cukru
- 2 lyžičky škorice
- 350 ml hustej smotany
- Lyžička vanilky
- 100 ml karamelovej polevy
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov
- V miske si zmiešame cukor a škoricu
- Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dáme bokom
- Tortilly položíme na čistú pracovnú plochu az každej strany ich potrieme maslom a posypeme zmesou škoricového cukru
- Opakujeme so všetkými tortillami a postupne ich skladáme na seba
- Ostrým nožom nakrájame kôpku tortill na štvrtiny a potom znova na štvrtiny.
- Jednotlivé trojuholníčky skladáme na plechy vyložené papierom na pečenie, tak aby sa neprekrývali
- Vložíme do rúry a pečieme 12–14 minút do zlatohneda a chrumkava
- Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť
- V si mise vyšľaháme smotanu a vanilku, kým sa nevytvoria tuhé špičky
- Churros chipsy podávame so smotanovým dipom a preliate karamelovou polevou