Mexické churros chipsy

Mexické churros chipsy

Poďte s nami vyskúšať tento jednoduchý recept na túto mexickú dobrotu. Tu sa úplne zaobídete bez zložitého vytvárania cesta, pretože vám budú stačiť klasické pšeničné tortilly, z ktorých vyrobíte úžasné sladké chipsy! Podávame ich s nadýchaným smotanovým dipom, preliate karamelovou polevou a to všetko môžete mať pripravené za menej ako 20 minút!

Čo budeme potrebovať

  1. 12 pšeničných tortill
  2. 125 g masla
  3. 80 g cukru
  4. 2 lyžičky škorice
  5. 350 ml hustej smotany
  6. Lyžička vanilky
  7. 100 ml karamelovej polevy

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. V miske si zmiešame cukor a škoricu
  3. Maslo rozpustíme v mikrovlnnej rúre a dáme bokom
  4. Tortilly položíme na čistú pracovnú plochu az každej strany ich potrieme maslom a posypeme zmesou škoricového cukru
  5. Opakujeme so všetkými tortillami a postupne ich skladáme na seba
  6. Ostrým nožom nakrájame kôpku tortill na štvrtiny a potom znova na štvrtiny.
  7. Jednotlivé trojuholníčky skladáme na plechy vyložené papierom na pečenie, tak aby sa neprekrývali
  8. Vložíme do rúry a pečieme 12–14 minút do zlatohneda a chrumkava
  9. Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť
  10. V si mise vyšľaháme smotanu a vanilku, kým sa nevytvoria tuhé špičky
  11. Churros chipsy podávame so smotanovým dipom a preliate karamelovou polevou
Mexická sladká dobrota z pšeničných tortill obalených v škoricovej zmesi.
Zdroj: crazyforcrust.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.