Mexické pouličné tacos

Mexické pouličné tacos

Jednoduché, rýchle, autentické „carne asada“ pouličné tacos, ktoré si teraz môžete pripraviť priamo doma!

Ingrediencie

  • 12 ks tacos shells placiek
  • 500g hovädzieho mäsa
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL limetkovej šťavy
  • 2 PL repkového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL chilli korenie
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 väčšia červená cibuľa
  • 1/2 šálky nasekaných listov koriandra
  • 1 nakrájaná limetka

Postup

  • V miske zmiešajte sójovú omáčku, limetkovú šťavu, lyžicu repkového oleja, nadrvený cesnak, chilli, rascu a oregano.
  • V zmesi marinujte hovädzie mäso po dobu aspoň 1-4 hodín, pričom občas premiešajte.
  • Na panvici rozohrejte na strednom ohni lyžicu repkového oleja.
  • Pridajte mäso aj s marinádou a smažte kým nezhnedne a marináda sa nezredukuje (5-6 minút)
  • Podľa chuti môžete dosoliť.
  • Podľa návodu na obale pripravte tacos placky, ktoré naplníte zmesou a podávajte posypané cibuľou, koriandrom a limetkou.
Tacos posypané koriandrom
Zdroj: closetcooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.