Jednoduché, rýchle, autentické „carne asada“ pouličné tacos, ktoré si teraz môžete pripraviť priamo doma!
Ingrediencie
- 12 ks tacos shells placiek
- 500g hovädzieho mäsa
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL limetkovej šťavy
- 2 PL repkového oleja
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 ČL chilli korenie
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 väčšia červená cibuľa
- 1/2 šálky nasekaných listov koriandra
- 1 nakrájaná limetka
Postup
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, limetkovú šťavu, lyžicu repkového oleja, nadrvený cesnak, chilli, rascu a oregano.
- V zmesi marinujte hovädzie mäso po dobu aspoň 1-4 hodín, pričom občas premiešajte.
- Na panvici rozohrejte na strednom ohni lyžicu repkového oleja.
- Pridajte mäso aj s marinádou a smažte kým nezhnedne a marináda sa nezredukuje (5-6 minút)
- Podľa chuti môžete dosoliť.
- Podľa návodu na obale pripravte tacos placky, ktoré naplníte zmesou a podávajte posypané cibuľou, koriandrom a limetkou.