Mexické trhané hovädzie mäso

Mexické trhané hovädzie mäso

Toto lahodné pikantné trhané mäso je skvelým základom pre množstvo rôznych receptov. Navyše ho dáte do rúry spolu s ďalšími ingredienciami a nemusíte sa oň niekoľko hodín vôbec starať. Nie je to perfektné?

Čo budete potrebovať

  • ½ veľké cibule, olúpané a nakrájané na veľké plátky
  • ½ veľké červené papriky, zbavené semienok a nakrájané na veľké plátky
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • ½ lyžičky rímskej rasce
  • ½ lyžičky chilli prášku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 ½ lyžičky mletého koriandra
  • 1 lyžička vašej obľúbenej štipľavej omáčky
  • ½ lyžičky chilli omáčky Sriracha
  • 1 kg falošné hovädzie sviečkové
  • 1 šálka hovädzieho vývaru

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia.
  • Do sklenenej zapekacej misy s rozmermi 23 × 33 cm alebo veľkého hrnca s pokrievkou vhodnou do rúry položte na dno nakrájanú cibuľu a papriku.
  • Zmiešajte paradajkový pretlak, med, všetko sušené korenie, Srirachu a štipľavú omáčku.
  • Potrite celé mäso vzniknutou zmesou a položte ho na papriku a cibuľu.
  • Nalejte hovädzie vývar okolo mäsa.
  • Zakryte papierom na pečenie a potom alobalom a pevne uzavrite (alebo priklopte pokrievkou).
  • Pečte v rúre tri hodiny alebo do zmäknutia.
  • Po troch hodinách mäso skontrolujte a varte ho ďalších 30 minút, pokiaľ sa nerozpadá.
  • V závislosti na veľkosti, kvalite a reze mäsa môže byť doba varenia oveľa dlhšia.
  • Dvomi vidličkami rozdeľte mäso na vlákna a premiešajte ho so všetkou tekutinou, cibuľou a paprikou.
  • Dobrú chuť!
Natrhané pikantné mäso v hrnci.
www.afamilyfeast.com

Ak ešte nemáte tohto pomocníka na pomalé varenie doma, možno oceníte naše recenzie tých najlepších pomalých hrncov ! Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.