Toto lahodné pikantné trhané mäso je skvelým základom pre množstvo rôznych receptov. Navyše ho dáte do rúry spolu s ďalšími ingredienciami a nemusíte sa oň niekoľko hodín vôbec starať. Nie je to perfektné?
Čo budete potrebovať
- ½ veľké cibule, olúpané a nakrájané na veľké plátky
- ½ veľké červené papriky, zbavené semienok a nakrájané na veľké plátky
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička sušenej cibule
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- ½ lyžičky rímskej rasce
- ½ lyžičky chilli prášku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 ½ lyžičky mletého koriandra
- 1 lyžička vašej obľúbenej štipľavej omáčky
- ½ lyžičky chilli omáčky Sriracha
- 1 kg falošné hovädzie sviečkové
- 1 šálka hovädzieho vývaru
Postup
- Predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia.
- Do sklenenej zapekacej misy s rozmermi 23 × 33 cm alebo veľkého hrnca s pokrievkou vhodnou do rúry položte na dno nakrájanú cibuľu a papriku.
- Zmiešajte paradajkový pretlak, med, všetko sušené korenie, Srirachu a štipľavú omáčku.
- Potrite celé mäso vzniknutou zmesou a položte ho na papriku a cibuľu.
- Nalejte hovädzie vývar okolo mäsa.
- Zakryte papierom na pečenie a potom alobalom a pevne uzavrite (alebo priklopte pokrievkou).
- Pečte v rúre tri hodiny alebo do zmäknutia.
- Po troch hodinách mäso skontrolujte a varte ho ďalších 30 minút, pokiaľ sa nerozpadá.
- V závislosti na veľkosti, kvalite a reze mäsa môže byť doba varenia oveľa dlhšia.
- Dvomi vidličkami rozdeľte mäso na vlákna a premiešajte ho so všetkou tekutinou, cibuľou a paprikou.
- Dobrú chuť!
Ak ešte nemáte tohto pomocníka na pomalé varenie doma, možno oceníte naše recenzie tých najlepších pomalých hrncov ! Kto vyhral v našom porovnaní?