Aj vaječina môže mať veľa podôb! Poznáte ich všetky?

Hľadáte tipy na výdatné raňajky, ktoré si zamiluje celá vaša rodina?

Potom ste tu správne!

Vybrali sme pre vás tie najlahodnejšie recepty na miešané vajíčka 7x inak.

Nemusíte ich samozrejme podávať len na raňajky, vďaka vysokému obsahu bielkovín zasýtia a môžu tak byť aj plnohodnotným obedom alebo večerou.

Užite si ich!

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na vyprážané a zapekané vajcia . Zamilujete si ich!

6 tipov, ako pripraviť tie najlepšie miešané vajcia

  1. Pripravte si všetky ingrediencie a kuchynské náčinie.
    Všetko, čo naozaj potrebujete, sú vajcia a tuk , na ktorom ich budete pripravovať (olivový olej, maslo, ghí…). Použite lyžicu tuku na každé dve vajcia . Ak do vajec pridáte trochu mlieka alebo smotany , než ich začnete smažiť, budú krehkejšie a dosiahnu väčší objem. Ďalej budete potrebovať misku, vidličku, gumovú stierku a nepriľnavú panvicu.
  2. Surové vajcia rozšľahajte vidličkou.
    Vajcia poriadne rozšľahajte. Je lepšie použiť vidličku ako šľahač , pretože metla má tendenciu vnášať do vajec viac vzduchu, čo môže spôsobiť, že budú viac napenená a celková štruktúra bude príliš vzdušná.
  3. Vajcia smažte pomaly a na nízky plameň, pokiaľ chcete mäkké a krémové vajíčka.
    Pripravujte miešané vajíčka na čo najmenšom plameni a dôkladne ich miešajte. Budú tak krásne mäkká a krémová. Pokiaľ chcete do vajec pridať syr , primiešajte ho, keď sú vajcia zhruba z polovice hotové. Bude mať tak čas sa roztiecť a spojiť sa s vajcami.
  4. Vajcia smažte rýchlo a na vyšší plameň, ak ich chcete mať pevné a nadýchané.
    Pokiaľ preferujete tuhšie vajíčka, ktoré môžete jesť vidličkou, smažte ich rýchlo na stredne vysokom plameni. Uistite sa, že je vaša panvica horúca , než začnete, a to tak, že dáte ruku 2,5 cm od varného povrchu. Pokiaľ tak ruku udržíte pohodlne po dobu 30 sekúnd, panvica nie je dostatočne horúca.
  5. Čo najskôr stiahnite vajcia z ohňa.
    Akonáhle sú vajíčka takmer hotové, zložte ich z ohňa. Zvyškové teplo v panvici ich dorobí, takže ak ich stiahnete, keď sa zdajú byť ešte trochu nedopečené, budú úplne dokonalé.
  6. Okoreňte ich a pridajte svoj obľúbený topping.
    Soľ pridávajte do vajec až úplne na koniec. Odvádza totiž vlhkosť, takže pokiaľ ju pridáte príliš skoro alebo úplne na začiatku, môže vajíčka vysušiť.

A ako vám naše variácie miešaných vajíčok chutili? Napíšte nám do komentárov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.