Miešané vajíčka

Miešané vajíčka

Pripraviť také jedlo nie je síce žiadna veda, ale napriek tomu si s tým veľa ľudí neporadí. Správne vajcia musia mať jemnú mäkkú štruktúru, byť krémovité, ale nie roztopené.

Jednoducho povedané ani veľmi suchá, ani veľmi mokrá. Najlepšími pomocníkmi na prípravu tohto pokrmu, sú nepriľnavá panvica a špachtľa zo silikónu, prípadne drevená vareška.

Ingrediencie:

  • 1/2 polievkové lyžice čerstvého nesoleného masla
  • 4 veľké vajcia veľkosti L
  • 1/8 čajovej lyžičky jemnej morskej soli (alebo podľa chuti)
  • Na dochutenie:
  • Bylinky podľa chuti (pažítka, petržlen, ligurček)
  • Korenie čierne alebo štvorfarebné

Postup:

  • Maslo rozpustíme v panvici na strednom ohni.
  • Vajcia rozklepneme do misky, pridáme štipku soli a pomocou vidličky alebo malej metličky šľaháme tak dlho, až sa začnú na povrchu tvoriť bublinky.
  • Akonáhle maslo prebubláva, zalejeme ho rozšľahanými vajcami a špachtľou ihneď začneme odlepovať od panvice a premiešavať.
  • Miešame pomaly, v malých kruhoch, vďaka čomu sa začnú tvoriť malé kúsky. Takto pokračujeme asi 30 sekúnd.
  • Potom začneme namiesto kruhov jazdiť špachtľou v dlhých ťahoch cez panvicu po dobu 20 sekúnd.
  • Akonáhle sú vajcia jemné a utvoria sa kúsky, odstavíme panvicu z tepla a necháme ešte 3 minúty odpočívať.
  • Dochutíme soľou aj korením a môžeme posypať čerstvými nasekanými bylinkami.
Najlepšie krémové miešané vajcia.
Zdroj: https://www.inspiredtaste.net/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.