Čakáte návštevu a chcete jej namiesto obľúbeného dezertu ponúknuť niečo iné?
Inšpirujte sa našimi receptami na slané pečivo!
Krekry, sušienky, tyčinky, praclíky, fantázii sa medze nekladú.
Ponúkajte ich s rozmanitými typmi syrov a údenín alebo ich podávajte s pestrou variantou dipov.
Uvidíte, že nielen návšteva bude nadšená!
Naše recepty
Slané pečivo nie je iba z lístkového cesta
Aj keď mnoho ľudí si pod pojmom slané pečivo predstavuje predovšetkým najrôznejšie tyčinky, slimáky a ďalšie tvary vyrobené z lístkového cesta, nie je to zďaleka pravda.
Slané pochúťky sa dajú rovnako dobre pripraviť aj z cesta kysnutého či cesta obohateného o rôzne typy syrov, jogurt či kyslú smotanu. Okrem nich sú neoddeliteľnou ingredienciou tohto typu pečiva aj najrôznejšie bylinky a korenie. Dá sa povedať, že fantázii sa medze nekladú. Záleží na tom, akým chutiam dávate prednosť.
Užitočné pomôcky na prípravu slaného pečiva
Príprava slaného pečiva nie je väčšinou vôbec nijako náročná. Okrem základných pomôcok, ako je misa, vareška, doska či valček, sa vám predovšetkým na krekry bude hodiť krájač na pizzu, ktorý zaručí vlnité okraje krekrov.
Okrem toho možno na rozmanité tvary, z cesta nekysnutého aj kysnutého, využiť tiež najrôznejšie vykrajovače, napríklad kolieska, srdiečka či hviezdičky, ktoré za iných okolností používate na vianočné pečivo. Ľahko a rýchlo tak vytvoríte slané sušienky najrôznejších tvarov.