Recept na parížsku tortu v jeho mini verzii. Tieto tortičky sú plnené luxusným slaným karamelom a zdobené čokoládovým krémom.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 165 g cukru
- 200 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- Štipka soli
- 2 vajcia
- 160 g cmaru
- 110 g oleja (naozaj GRAMY)
- Lyžička vanilkového extraktu
- 125 g čokolády na varenie (nasekaná)
Na karamelový krém
- 100 g cukru kryštál
- 125 ml smotany na šľahanie
- 75 g masla (zmäknutého)
- Štipka soli
Na kakaový krém
- 155 g masla (zmäknutého)
- 280 g práškového cukru
- 30 g kakaa
- 35 ml g smotany na šľahanie
- Štipka soli
Postup
- Rúru si predhrejeme na 210 stupňov
- V strednej mise preosejeme cukor, múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ.
- Miešame, aby sa ingrediencie spojili
- Vo veľkej mise vyšľaháme vajcia, cmar, olej a vanilku
- K mokrým ingredienciám pridáme tie suché a miešame
- Vmiešame čokoládu
- Cesto prelejeme do pripravených muffinových formičiek
- Pečieme asi 5 minút na 210 stupňov a ďalších 15 minút na 180 stupňov
- Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť
- Do každej bábovky urobíme dieru pomocou cukrárskej zdobiacej špičky (asi do ¾ jeho výšky)
- Na slaný karamelový krém si v hrnci zahrejeme cukor, kým sa nerozpustí a neskaramelizuje
- Medzitým v menšom hrnčeku zahrejeme smotanu a vanilku
- Potom, čo cukor skaramelizoval do neho vijeme zahriatu smotanu a miešame, kým nevznikne hladký krém
- Zložíme z tepla, pridáme maslo, soľ a miešame kým sa všetko nespojí a nevytvorí hladký karamelový krém
- Krém preložíme do cukrárskeho vrecka
- Každú dierku v torte naplníme karamelovým krémom
- Na kakaový krém si ušľaháme maslo
- Pridáme práškový cukor, kakaový prášok, smotanu a soľ
- Krém z kakaového masla preložíme do cukrárskeho vrecka
- A krémom ozdobíme všetky vršky tort.
Milujete mini tortičky? Ale postrádate inšpiráciu, aké si doma upiecť? Pozrite sa na tieto recepty, ktoré prináša sedem rôznych receptov na muffiny . A vychutnajte si každý deň v týždni iný variant.