Tieto jednoduché a farebné mini hovädzie burgre s červenou repou máte pripravené iba za pár minút! Sú šťavnaté, plné chuti (a zeleniny!) a pokojne ich môžete podávať aj svojim deťom.
Ingrediencie
- ½ lyžice olivového oleja
- 1 malá červená alebo biela cibuľa nakrájaná na drobno
- 1 strúčik cesnaku, lisovaný
- 500 g mletého chudého hovädzieho mäsa
- 1 malá surová červená repa, olúpaná a nastrúhaná najemno
- 1 vajce, rozšľahané
- ½ lyžičky mletej rasce
- ½ lyžičky mletého koriandra
- worcesterská omáčka (voliteľne)
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Na servírovanie:
- 14 mini burgerových žemlí
- 1-2 avokáda nakrájaná na plátky
- 2 uhorky nakrájané na plátky
- rukola alebo hlávkový šalát
- 3 paradajky, nakrájané
Postup
- Plech na pečenie zľahka vymažte olivovým olejom.
- Na panvicu nalejte olej a na strednom plameni opekajte cibuľu do mäkka, pridajte cesnak a restujte ďalšiu minútu.
- Dajte bokom, aby zelenina vychladla.
- Vo veľkej mise roztlačte hovädzie mleté mäso vidličkou, aby sa rozdrvilo.
- Dobre premiešajte vychladnutú cibuľu s cesnakom, červenú repu, vajcia, mletú rascu, mletý koriander, worcestrovú omáčku, soľ a korenie.
- Mokrými rukami odoberte malú hrsť zmesi – o niečo väčšiu, než je veľkosť golfovej loptičky – a vytvarujte z nej loptu.
- Položte na vymastený plech a vyrovnajte na hrúbku asi 2 cm.
- Akonáhle sú všetky burgre vytvarované, pokvapkajte ich trochou oleja, zakryte potravinárskou fóliou a dajte do chladničky aspoň na 30 minút stuhnúť.
- Zahrejte rúru na 220 °C.
- Zložte z hamburgerov fóliu a vložte plech do rúry na 10–15 minút, alebo pokiaľ nie sú hamburgery prepečené.
- Podávajte v mini žemle s avokádom, hlávkovým šalátom a paradajkami – alebo akoukoľvek kombináciou, ktorú zjete vy alebo vaše dieťa!
- Burgery si môžete samozrejme aj ugrilovať.
- Grilujte ich 3-4 minúty z každej strany, kým nebudú prepečené.
- Dobrú chuť!