Chutná, zdravá a výživná. Týmito prídavnými menami je možné charakterizovať túto nátierku, ktorá sa skvele snúbi s plátkami opečeného pečiva.
Ingrediencie
- pečivo (bageta, ciabatta alebo rohlíky)
- 250 g šampiňonov
- 100 g mäkkého smotanového syru
- 50 g cibule
- 40 g vlašských orechov
- 30 g bieleho vína
- olivový olej
- tymian
- soľ, korenie
Postup
- Pečivo nakrájajte na plátky, položte na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkajte olivovým olejom.
- Vložte ich do rúry niekoľko minút pečte do zlatista.
- Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu nakrájajte nadrobno, nasypte ju na panvicu s nepriľnavým dnom a pokvapkajte trochou oleja.
- Na miernom ohni ju nechajte ľahko zosklovatieť.
- Pridajte huby, podlejte bielym vínom a nechajte ho odpariť.
- Potom pridajte soľ a korenie.
- Nakoniec pridajte tymian a na miernom ohni varte asi 10 až 12 minút.
- Nechajte ľahko vychladnúť a potom zmes preložte do vysokej úzkej nádoby.
- Všetko rozmixujte ponorným mixérom.
Následne šampiňónovou paštétou potrite crostini a môžete podávať.