Mini hrianky so šampiňónovou nátierkou

Mini hrianky so šampiňónovou nátierkou

Chutná, zdravá a výživná. Týmito prídavnými menami je možné charakterizovať túto nátierku, ktorá sa skvele snúbi s plátkami opečeného pečiva.

Ingrediencie

  • pečivo (bageta, ciabatta alebo rohlíky)
  • 250 g šampiňonov
  • 100 g mäkkého smotanového syru
  • 50 g cibule
  • 40 g vlašských orechov
  • 30 g bieleho vína
  • olivový olej
  • tymian
  • soľ, korenie

Postup

  1. Pečivo nakrájajte na plátky, položte na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkajte olivovým olejom.
  2. Vložte ich do rúry niekoľko minút pečte do zlatista.
  3. Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  4. Cibuľu nakrájajte nadrobno, nasypte ju na panvicu s nepriľnavým dnom a pokvapkajte trochou oleja.
  5. Na miernom ohni ju nechajte ľahko zosklovatieť.
  6. Pridajte huby, podlejte bielym vínom a nechajte ho odpariť.
  7. Potom pridajte soľ a korenie.
  8. Nakoniec pridajte tymian a na miernom ohni varte asi 10 až 12 minút.
  9. Nechajte ľahko vychladnúť a potom zmes preložte do vysokej úzkej nádoby.
  10. Všetko rozmixujte ponorným mixérom.

Následne šampiňónovou paštétou potrite crostini a môžete podávať.

Crostini so šampiňónovou nátierkou.
zdroj: ricettedalmondo.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.