Recept na nadýchaný mini zákusok z bielkov je elegantný, krásny a romantický dezert. Je ideálny na Valentína alebo na akúkoľvek inú večeru. Textúra je zvonku svieža, vo vnútri je mäkká ako marshmallow a je plná šľahačky a ovocia.
Čo budeme potrebovať
Na Pavlove
- 6 veľkých vaječných bielkov
- 300 g krupicového cukru
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- ½ lyžice citrónovej šťavy
- ½ lyžice vanilkového extraktu
Na náplň
- 350 ml hustej smotany na šľahanie
- 2 lyžice krupicového cukru
Na polevu
- 950 g čerstvého ovocia (čučoriedky, kivi, maliny, nakrájané jahody atď.)
- 15 lístkov mäty (na ozdobu)
Postup
- Predhrejte rúru na 150 stupňov.
- Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Pomocou mixéra šľahajte 6 bielkov pri vysokej rýchlosti 1 minútu, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
- Postupne pridávajte cukor a šľahajte 10 minút na vysokú rýchlosť, alebo pokiaľ sa nevytvoria tuhé špičky.
- Rýchlo vmiešajte ½ lyžičky citrónovej šťavy a ½ lyžičky vanilkového extraktu, potom pridajte 2 lyžičky kukuričného škrobu a miešajte, kým sa všetko nepremieša.
- Pomocou zdobiaceho vrecka vytvorte na plechu hniezda.
- Stred odtlačte lyžičkou, aby tu bolo miesto na smotanu.
- Pečte pri 150 stupňoch 1 hodinu a 15 minút, potom rúru vypnite a bez otvárania dvierok nechajte pusinky v horúcej rúre ďalších 30 minút.
- Vonkajšok bude suchý a chrumkavý.
- Nechajte Pavlovu vychladnúť na mriežke.
- Medzitým si pripravte polevu. V studenej miske šľahajte studenú smotanu s 2 lyžicami cukru, kým nebude šľahačka nadýchaná.
- Na Pavlovu nalejte polevu a navrch pridajte čerstvé ovocie.
Rovnako dokonalým, nadýchaným dezertom je táto anjelská torta . Skúste si ho pripraviť podľa nášho receptu!