Mini slimáky z lístkového cesta

Mini slimáky z lístkového cesta

Ako sa hovorí, za málo peňazí veľa muziky. V tomto skvelom recepte vám stačí pár základných surovín a vytvoríte niečo tak chutné, že vám jedna várka nebude stačiť.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 pláty vyvaľkaného lístkového cesta
  2. 3 lyžice dijonskej horčice
  3. 12 plátkov šunky
  4. 200 g nastrúhaného syra (napríklad čedar)
  5. Nakrájaná petržlenová vňať alebo pažítka

Postup

  1. Lístkové cesto si rozložíme a rozvaľkáme na 1 centimeter vysoké pláty
  2. Potrieme ho 1½ lyžice horčice
  3. Hore umiestnime 6 plátkov šunky
  4. Posypeme syrom
  5. Cesto začneme od dlhšej strany rolovať do rolky
  6. Orežeme jej konce, aby boli rovné
  7. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a umiestnime na 20 minút do chladničky
  8. Ten istý postup opakujeme s druhým plátom lístkového cesta
  9. Rúru si medzitým predhrejeme na 180 stupňov
  10. Vychladnuté cesto vyberieme a naporciujeme na približne rovnako veľké slimáky
  11. Slimáky potom vyskladáme na plech s papierom na pečenie a preložíme do rúry
  12. Pečieme približne 18 minút, kým nie je cesto zlatisté a syr nevyteká
  13. Ihneď po vybratí slimáky posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou
  14. Necháme mierne vychladnúť a pizza slimáky môžeme podávať
Pizzové závitky plnené feferónkou a syrom pečené v rúre.
Zdroj: thereciperebel.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.