Ako sa hovorí, za málo peňazí veľa muziky. V tomto skvelom recepte vám stačí pár základných surovín a vytvoríte niečo tak chutné, že vám jedna várka nebude stačiť.
Čo budeme potrebovať
- 2 pláty vyvaľkaného lístkového cesta
- 3 lyžice dijonskej horčice
- 12 plátkov šunky
- 200 g nastrúhaného syra (napríklad čedar)
- Nakrájaná petržlenová vňať alebo pažítka
Postup
- Lístkové cesto si rozložíme a rozvaľkáme na 1 centimeter vysoké pláty
- Potrieme ho 1½ lyžice horčice
- Hore umiestnime 6 plátkov šunky
- Posypeme syrom
- Cesto začneme od dlhšej strany rolovať do rolky
- Orežeme jej konce, aby boli rovné
- Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a umiestnime na 20 minút do chladničky
- Ten istý postup opakujeme s druhým plátom lístkového cesta
- Rúru si medzitým predhrejeme na 180 stupňov
- Vychladnuté cesto vyberieme a naporciujeme na približne rovnako veľké slimáky
- Slimáky potom vyskladáme na plech s papierom na pečenie a preložíme do rúry
- Pečieme približne 18 minút, kým nie je cesto zlatisté a syr nevyteká
- Ihneď po vybratí slimáky posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou
- Necháme mierne vychladnúť a pizza slimáky môžeme podávať