Mini tartaletky s ovocím

Mini tartaletky s ovocím

Jedná sa o veľmi krehké svadobné pečivo, ktoré je veľkým hitom, dá sa totiž pripraviť nielen v tejto malej verzii, ale aj v klasickej veľkej ako bežný zákusok. Ako krém je možné použiť v podstate čokoľvek, či už puding, tvaroh alebo aj maslový krém. Fantázii sa medze nekladú.

Ingrediencie:

Na tartaletky:

  • 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
  • ⅓ hrnčeka práškového cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ hrnčeka vyhladeného čerstvého masla
  • 1 vaječný žĺtok z veľkého vajca
  • 1 polievková lyžica smotany na šľahanie (33 %)

Krémová náplň:

  • 2 a ¾ hrnčeka mlieka
  • ⅔ hrnčeka cukru
  • ¼ hrnčeka kukuričného škrobu
  • ⅛ lyžičky soli
  • 4 vaječné žĺtky z veľkých vajec
  • 2 polievkové lyžice čerstvého masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Glazúra:

  • ¼ hrnčeka ríbezľového želé

Na ozdobu:

  • Čerstvé ovocie – jahody, kivi, čučoriedky, čerešne, broskyne atď.

Postup:

Príprava tartaletiek:

  • Do nádoby kuchynského robota dáme múku, práškový cukor, soľ a premiešame.
  • Maslo nakrájame na plátky a prihodíme do múčnej zmesi. Pomocou pulzného tlačidla niekoľkokrát premiešame, až kým nebude zmes pripomínať svojou konzistenciou ovsené vločky.
  • Pridáme žĺtok aj smotanu a mixujeme, kým sa všetko nezačne lepiť. Keď bude zmes suchá, prilejeme ešte niekoľko kvapiek smotany.
  • Cesto vytvarujeme do valčeka, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky minimálne na 30 minút.
  • Pokiaľ používame klasické formičky na košíčky, vystriekame ich kuchynským olejom, pokiaľ používame silikónové, nemusíme nič.
  • Valček cesta rozdelíme na 12 rovnakých dielov a každý diel pomocou valčeka vyvaľkáme medzi dvoma kusmi fólie do guľatej placky, ktorá bude o kúsok väčšia ako forma na košíček.
  • Každé koliesko vtlačíme do formičky tak, aby nebolo cesto príliš tenké. Pokiaľ bude niečo prečuhovať, odrežeme cesto tak, aby končilo zároveň s okrajom formičky.
  • Takto pripravené košíčky dáme do chladničky ideálne cez noc.
  • Nasledujúci deň dáme formičky na plech a každú vyložíme alobalom a vytvarujeme podľa košíčka.
  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov, potom vložíme košíčky a pečieme zhruba 10 minút.
  • Po desiatich minútach odstránime alobal a pečieme ešte ďalšie 4 minúty, aby získali tartaletky zlatistý nádych.

Krémová náplň a glazúra:

  • Do nádoby kuchynského robota dáme mlieko, cukor, kukuričný škrob, soľ aj žĺtky.
  • Mixujeme zhruba 10 sekúnd a potom prelejeme do dvojlitrovej sklenenej misky, ktorá je vhodná na použitie v mikrovlnnej rúre.
  • Misku vložíme do mikrovlnky na HIGH stupeň po dobu 6 – 7 minút. Po 3 minútach rozšľaháme, vložíme späť a potom šľaháme každú minútu.
  • Ak nebude po 7 minútach krém hustý, dáme ho ešte na pár minút späť do mikrovlnnej rúry.
  • Hustý krém vyberieme z rúry, pridáme maslo, vanilkový extrakt a šľaháme, kým nie je zmes hladká.
  • Krémom naplníme vychladnuté košíčky a ozdobíme nakrájaným ovocím.
  • Nakoniec rozpustíme v mikrovlnnej rúre či na sporáku ríbezľové želé a pomocou kuchynského štetca potrieme každý kúsok ovocia, vďaka čomu získa ten správny lesk.
Mini ovocné koláčiky s cukrárskym krémom a dokonalou krehkosťou.
Zdroj: https://saladinajar.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.