Chcete svojim hosťom ponúknuť niečo nové? Niečo na čom si naozaj pochutnajú? Potom vyskúšajte tento recept! Luxusné malé tortily s roztlačeným avokádom, grilovanými krevetami a paradajkovou salsou si zamiluje úplne každý.
INGREDIENCIA
- 2 lyžice nasekaného koriandra plus 1 polievková lyžica navyše
- 1 lyžička rímskej rasce
- štipka chilli vločiek
- 1 lyžica limetkovej šťavy plus 1 lyžička navyše
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 2 lyžičky olivového oleja
- 12 veľkých kreviet, olúpaných
- 4 celozrnné tortilly
- olivový olej v spreji
- 1 veľká paradajka, zbavená semienok, nakrájaná na kocky
- 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- ½ stredne zrelého avokáda, olúpaného, dužina roztlačte
- čerstvo mleté čierne korenie
POSTUP
- Zmiešajte koriander, rímsku rascu, čili vločky, limetkovú šťavu, cesnak a olivový olej v strednej sklenenej alebo keramickej miske.
- Pridajte krevety a premiešajte, aby sa obalili.
- Prikryte a nechajte 30 minút marinovať v chladničke.
- Medzitým zohrejte rúru na 180 °C.
- Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
- Z tortíl vykrájajte pomocou vykrajovača 12 malých koliesok.
- Kolieska tortily položte na pripravený plech a zľahka postriekajte olivovým olejom.
- Pečte 6–7 minút, v polovici doby pečenia otočte, kým nezozlátnu a nebudú krásne chrumkavé.
- Dajte stranou vychladnúť.
- Do malej misky dajte paradajky, jarnú cibuľku, lyžicu koriandra a limetkovú šťavu.
- Premiešajte a dochuťte čiernym korením.
- Veľkú grilovaciu panvicu nastavte na vysokú teplotu.
- Z kreviet straste prebytočnú marinádu a grilujte 1–2 minúty z každej strany.
- Na každé koliesko tortily rozprestrite pol lyžičky avokáda.
- Navrch dajte grilované krevety a lyžicu salsy.
- Ihneď podávajte.
Zaujímajú vás aj ďalšie výborné krevetové recepty ? Poradíme vám, ako na nich!