Lahodné hovädzie s hubami, ktoré pozostáva z jednoduchých ázijských ingrediencií. Predstavte si mäso, zemité huby a zeleninu pripravené k dokonalosti v domácej omáčke a to všetko iba za 16 minút!
Ingrediencie
Mäso
- veľký rib eye steak, nakrájaný na tenké plátky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 2 lyžice sójovej omáčky
Omáčka
- 3 lyžice ustricovej omáčky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička tmavej sójovej omáčky
- 2 lyžičky cukru
- 2 lyžičky ryžového octu
- 1 lyžička sezamového oleja
Ostatné
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 drvené strúčiky cesnaku
- 1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky
- 5 cm kus zázvoru nakrájaný na rezančeky
- 230 g húb nakrájaných na štvrtky
- 3 zelené cibule nakrájané na plátky
Postup
- Pridajte do misky hovädzie mäso, sódu, kukuričný škrob a 2 lyžice sójovej omáčky.
- Všetko premiešajte a odložte bokom.
- Všetky prísady do omáčky zmiešajte v miske a odložte bokom.
- Olivový olej zohrejte na veľkej panvici na vysokú teplotu.
- Pridajte hovädzie mäso a rozprestrite ho na panvici.
- Nedotýkajte sa ho po dobu 2 minút.
- Po 2 minútach mäso trochu premiešajte, potom pridajte cesnak, cibuľu, zázvor a restujte 1 minútu.
- Pridajte huby a restujte ďalšie 2 minúty, kým nezačnú trochu hnednúť.
- Všetko prelejte omáčkou a premiešajte, kým sa ingrediencie s omáčkou dobre nespoja.
- Ozdobte zelenou cibuľkou a podávajte.