Vychutnajte si klasický Míša zákusok, ktorý sme vylepšili o čokoládový fondán. Tento recept na tvarohovú tortu, prekoná všetky vaše doterajšie skúsenosti s klasickým receptom.
Čo budeme potrebovať
Na korpus
- 250 g cukru kryštál
- 220 g hladkej múky
- 150 g kakaa
- lyžička prášku do pečiva
- lyžička soli
- 200 ml cmar
- 125 ml kávy
- 125 ml oleja
- 2 vajcia
- lyžice vanilkového extraktu
- 220 ml smotany na šľahanie
Na fondán
- 75 g masla
- 75 ml javorového sirupu
- 115 g horkej čokolády
- 220 g cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- Štipka soli
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
- Vymažeme si tortovú formu
- Do misy nasypeme suché ingrediencie a všetko premiešame
- Pridáme cmar, kávu, olej, vajcia a vanilku
- Všetko spoločne zmiešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja
- Cesto vlejeme do formy a pečieme po dobu 35 – 40 minút
- Koláč necháme 10 minút vo forme chladnúť a potom ho z formy vyberieme a necháme úplne vychladnúť.
- Na polevu si vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spoločne s čokoládou
- Pridáme javorový sirup a miešame, kým sa všetko nerozpustí a nepremieša
- Pridáme cukor, smotanu a soľ a zmes privedieme do varu
- Čokoládový fondán varíme po dobu 7 – 9 minút, kým poleva nezačne hustnúť
- Pridáme vanilku a zložíme z platne
- Kúsky torty servírujte poliate čokoládovým fondánom