Jednoduchý pokrm, ktorý vás nezruinuje a navyše si ho zamilujú aj vaše deti. Mleté mäso v krémovej omáčke zo šampiňónov a servírované s ryžou sa stane vašim novým obľúbeným jedlom.
Čo budete potrebovať
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 230 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- 2 lyžice oleja
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 malá cibuľa, nasekaná
- 60 ml hovädzieho vývaru
- 120 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice worcestrovej omáčky
- 1 lyžička sušených byliniek (bazalka, oregano alebo talianske korenie)
- ½ lyžičky soli alebo viac podľa chuti
- čerstvé mleté čierne korenie, podľa chuti
- 3 šálky varenej ryže
Postup
- Rozpáľte veľkú panvicu na stredne vysokom plameni.
- Pridajte olej, cesnak a cibuľu.
- Restujte, kým cibuľa nezosklovatí.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a šampiňóny.
- Restujte, kým mäso a šampiňóny nezhnednú, asi 10 minút.
- Pridajte hovädzí vývar, smotanu na šľahanie, worcestrovú omáčku, sušené bylinky, soľ a čierne korenie.
- Varte asi 5 minút alebo kým sa všetko nespojí a neprevarí.
- Podávajte s horúcou ryžou.
Vyskúšajte aj naše ďalšie zaujímavé šampiňónové recepty , ktoré sa hodia pre akúkoľvek príležitosť!