Mleté mäso pod zelerovou perinou

Mleté mäso pod zelerovou perinou

Luxusný a výdatný pokrm, ktorý vás počas zimných dní skvele zahreje. Zelerová perinka v kombinácii so skvele ochuteným mletým mäsom vytvára úplne jedinečné jedlo!

INGREDIENCIA

  • 1 lyžica olivového oleja plus trochu naviac
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 balenie čerstvej petržlenovej vňate, stonky a listy nasekané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • štipka feniklových semienok
  • štipka sušeného červeného chilli
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • štipka muškátového orieška
  • 120 ml bieleho vína
  • 2 paradajky, nakrájané
  • 4 stopky stopkového zeleru, nakrájané na 5 cm kúsky
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • maslo

Na perinu:

  • 1 zeler, olúpaný a nakrájaný na veľké kúsky
  • 1 bobkový list
  • 200 ml mlieka
  • 30 g parmezánu plus trochu kôry, ak máte
  • 1 lyžica crème fraîche alebo prírodného jogurtu
  • 1 vetvička rozmarínu, nasekaná

POSTUP

  • Rúru rozpáľte na 200 stupňov Celzia.
  • Na panvici rozohrejte olej a restujte na ňom cibuľu spolu s mletým mäsom, petržlenovou vňaťou, cesnakom, feniklovými semienkami, chilli, škoricou, muškátovým orieškom a štipkou soli cca 8-10 minút, kým mäso nezhnedne.
  • Zalejte vínom a nechajte ho zredukovať asi na tretinu, potom pridajte paradajky a varte ďalšie 3 minúty.
  • Pridajte stopkový zeler a varte ďalších 10 minút, potom pridajte vývar a kôru z parmezánu, ak používate, a čiastočne prikryte pokrievkou.
  • Varte 20 minút, alebo kým stopkový zeler, potom premiešajte s petržlenovými listami.
  • Medzitým si pripravte perinu.
  • Zeler dajte do hrnca spolu s bobkovým listom.
  • Zalejte mliekom a pridajte štipku soli, potom prikryte a varte 10-15 minút do zmäknutia. Zmes rozmixujte v kuchynskom robote s parmezánom a crème fraîche alebo jogurtom.
  • Podľa chuti okoreňte.
  • Mäsovú zmes nalejte do maslom vymastenej koláčovej formy alebo pekáča.
  • Na mäso nalejte krémovú zelerovú perinku a posypte rozmarínom.
  • Pokvapkajte trochou olivového oleja a potom pečte 30 minút, kým povrch nezezlátne.
Zapečené mleté ​​mäso s zelerovým pyré v zapekacej mise.
www.bbcgoodfood.com

Vyskúšajte aj naše vynikajúce recepty na cukety plnené mletým mäsom ! Máme pre vás varianty s hovädzím, ale aj morčacím mäsom, pečené aj varené, talianske či mexické.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.