Ak milujete klasické maďarské guláša, potom je táto receptúra ideálna práve pre vás. Dokonale chutný, správne ostrý a veľmi lahodný, presne taký je tento guláš, ku ktorému sa budete radi vracať. Ostatne ako príloha sa podáva čerstvý chrumkavý chlieb a verte, že to je tá najlepšia možná kombinácia chutí.
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa
- 200 g cestovín (kolienka, vretená, penne)
- 1 kg lúpaných paradajok
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1 polievková lyžica chilli v prášku
- 1 stredne veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup:
- Do hrnca dáme olivový olej, zahrejeme na strednom ohni a pridáme mleté hovädzie.
- Restujeme, až kým mäso nezíska hnedú farbu a nepustí šťavu.
- Prisypeme na kocky nakrájanú cibuľu a prepasírovaný cesnak.
- Necháme zosklovatieť, prihodíme nasekané lúpané paradajky, osolíme a okoreníme.
- Zasypeme mletou paprikou, chilli a prilejeme trochu vody.
- Necháme variť asi 20 minút.
- Nakoniec vmiešame uvarené cestoviny a dôkladne premiešame.
- Akonáhle sa cestoviny prehrejú, môžeme servírovať.
Tip: Ak by niekto chcel mať guláš trochu vodovější, stačí priliať vodu a zahustiť trochou múky. Potom dať cestoviny miesto do zmesi len do misky a zaliať gulášom.