Rezne z mletého mäsa v obdobe klasického holanďanu je možné upiecť aj v rúre. Tu máme jeden z receptov na ukážku.
INGREDIENCIA
- 250 g mletej bravčovej plece
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 150 g eidamu
- 1 vajce
- 1 suchý rožok
- mlieko
- soľ
- čierne korenie
- pažítka
- olej na vyprážanie
POSTUP
- Rožok si nakrájame na malé kocky, pokropíme ich mliekom a necháme sadnúť.
- Potom k rožku pridáme obe mäsa si zmiešame so soľou, čiernym korením, nasekanou pažítkou, vajcom a najemno nakrájanou cibuľou.
- Všetko dôkladne premiešame, pridáme lyžicu strúhanky a zahustíme.
- Syr si nastrúhame nahrubo a tiež primiešame.
- Z hotovej zmesi tvarujeme rezne, ktoré obaľujeme v strúhanke.
- Plech si vymastíme olejom.
- Dáme naň rezne, prikryjeme alobalom (nedoťahujeme) a pečieme na 220 °C.
- Po 15 minútach k rezňom prilejeme horúcu vodu a pokračujeme v pečení ešte 35 minút.
- Nakoniec zložíme alobal a dopečieme ešte 10 minút do chrumkava.