Mletý rezeň so syrom z rúry

Mletý rezeň so syrom z rúry

Rezne z mletého mäsa v obdobe klasického holanďanu je možné upiecť aj v rúre. Tu máme jeden z receptov na ukážku.

INGREDIENCIA

  • 250 g mletej bravčovej plece
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 150 g eidamu
  • 1 vajce
  • 1 suchý rožok
  • mlieko
  • soľ
  • čierne korenie
  • pažítka
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  • Rožok si nakrájame na malé kocky, pokropíme ich mliekom a necháme sadnúť.
  • Potom k rožku pridáme obe mäsa si zmiešame so soľou, čiernym korením, nasekanou pažítkou, vajcom a najemno nakrájanou cibuľou.
  • Všetko dôkladne premiešame, pridáme lyžicu strúhanky a zahustíme.
  • Syr si nastrúhame nahrubo a tiež primiešame.
  • Z hotovej zmesi tvarujeme rezne, ktoré obaľujeme v strúhanke.
  • Plech si vymastíme olejom.
  • Dáme naň rezne, prikryjeme alobalom (nedoťahujeme) a pečieme na 220 °C.
  • Po 15 minútach k rezňom prilejeme horúcu vodu a pokračujeme v pečení ešte 35 minút.
  • Nakoniec zložíme alobal a dopečieme ešte 10 minút do chrumkava.
Hotový recept na rezeň z mletého mäsa so syrom
zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.