Ste milovníkom mäsa a hľadáte recepty na omáčky k mäsu, ktoré potešia vaše chuťové bunky?
Vyskúšajte jeden z našich mnohých lahodných pokrmov a skúste inšpirovať seba aj svoje okolie.
Pokiaľ radi grilujete, potom vás tento článok rozhodne chytí za srdce.
Naše recepty
Aké mäso je skvelé na steaky?
Milovníci mäsa mi určite dajú za pravdu, že kvalitnému hovädziemu mäsu sa nič nevyrovná. Ideálne je mäso z mladých býčkov a tiež jalovíc.
Mäso by malo mať mramorovanie z tuku. Ten je totiž zárukou toho, že mäso bude dokonale šťavnaté a chutné.
- Rib Eye steak pochádza zo strednej časti vysokého roštenca. Je to skutočne delikátne a perfektne mäkké mäso. V podstate jedno z najmäkších hneď po sviečkovej.
- Rump steak je chudý kus mäsa, ktorý vyniká svojou jemnosťou a krehkosťou. Je vykrojený z hornej časti stehna alebo kvetovej špičky. Najlepšie urobíte, keď ho grilujete ako celok a potom z neho nakrájate dokonale tenké plátky.
- Flank Steak je lahodné jemné mäso zo spodnej časti pupka. Je obľúbený pre svoju vyzretú chuť.