Recepty na mleté rezne z mäsa na holandský spôsob (vyprážané aj pečené)

Holanďan alias mletý rezeň je možno milo spájaný s Holandskom.

Receptúra ale naopak patrí nám, ide o rýdzo českú záležitosť.

Prečo je teda na tento rezeň nazývaný holandským?

Asi kvôli známej ingrediencii – syru eidamu.

Pokiaľ ho máte radi, určite vás poteší 5 luxusných receptov na holandský rezeň, ktorý sme pre vás pripravili.

TIP: Na prípravu nielen týchto receptov môžete využiť panvice – inšpirujte sa recenziou keramických panvíc .

Holandským rezňom nemusíme pridávať príliš veľa surovín. Niekomu sa možno zdá tento postup chudobnejší, ale ako sa hovorí, niekedy je menej naozaj viac. Stačí vybrať to správne mäso. V tomto prípade volíme prerastené kusy mäsa. Rezeň tak bude krásne šťavnatý.

Pokiaľ ale nechcete, nemôžete, alebo nemáte radi, toľko tučného, môžete nahradiť polovicu mäsa mäsom ľubovejším. V tomto prípade voľte napríklad bôčik so stehnom alebo pliecko so stehno. Stehná nie je až taká tučná, ale sama o sebe nie je veľmi šťavnatá.

Bravčové tiež môžete zameniť za hovädzie, aj keď v tomto prípade už budeme hovoriť o mletom rezne.

Na tomto pokrme by sa nemalo nič zvrtnúť. Najväčšou zákernosťou je však aj doba vyprážania. Dávajte pozor, aby sa rezne riadne presmažili. Istota je nejakých 8 minút z každej strany. Voľte radšej mierny plameň, nech z nich po chvíli nemáte černochov. Pomôcť môže aj vyprážanie pod pokrievkou.

A nakoniec si ešte môžeme povedať niečo o ideálnych prílohách. Úplná klasika je zemiaková kaša, ale potešia aj odľahčené varianty v podobe zemiakovo-celerového pyré alebo pyré v kombinácii s inými druhmi koreňovej zeleniny.

Rezne z mletého mäsa môžeme dopĺňať aj zeleninou, dusenými hubami, údeninou alebo syrom. Zelenina by mala byť už tepelne upravená a rozomletá.

Vhodnejšie je ale použiť zeleninu ako oblohu. To potom môžeme odporučiť napríklad aj svieži jarný šalát .

Dúfame, že vám recepty na holandské rezne priniesli mnoho inšpirácie. Napíšte do komentárov, či sa podarili.

Pripravujete si pokrmy z mletého mäsa radi a často? Na výrobu domáceho mletého mäsa sa hodí kvalitný stroj. Mrknite, ako si vybrať naozaj dobrý mlynček na mäso .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.