Pripravte si tento pokrm, vďaka ktorému budete mať doma chutnú a lahodnú večeru ako z reštaurácie za pouhých 30 minút!
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho flank steaku, nakrájaného na tenké plátky cez zrno
- 1/4 šálky kukuričného škrobu
- 1 šálka rastlinného oleja
- 2 jarné cibuľky, nakrájané diagonálne na kúsky veľkosti cca 2,5 cm
Na omáčku:
- 1/2 šálky sójovej omáčky
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/2 šálky vody
- 1 lyžica lisovaného cesnaku
- 1 polievková lyžica čerstvého zázvoru, nasekaného
- 2 lyžičky sezamového oleja (alebo rastlinného oleja)
Voliteľne:
- 1 lyžička sezamových semienok
Postup
- Pridajte nakrájaný flank steak do veľkej misy a premiešajte ho dôkladne s kukuričným škrobom.
- Zahrejte 1 šálku rastlinného oleja vo veľkej panvici.
- Akonáhle je olej horúci, pridajte hovädzie mäso a opekajte, kým nezhnedne, asi 1-2 minúty.
- Mäso trochu premiešajte, aby sa prepieklo rovnomerne.
- Preložte ho na tanier vyložený papierovou utierkou a vylejte olej z panvice.
- Do stredného hrnca na nízkom/strednom plameni pridajte olej, následne cesnak a zázvor, restujte a miešajte 30 sekúnd a zašľahajte trstinový cukor, sójovú omáčku a vodu.
- Varte do mierneho zhustnutia, asi 5-10 minút, potom odstavte.
- Pridajte hovädzie mäso do hrnca k omáčke a varte na strednom plameni, kým omáčka nezhustne, asi 2-3 minúty.
- Vmiešajte jarnú cibuľku.
- Ozdobte sezamovými semienkami (voliteľne).
- Ihneď podávajte s ryžou.
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími jednoduchými receptami na tacos či už s mäsom alebo bez!