Mongolské hovädzie s ryžou

Mongolské hovädzie s ryžou

Pripravte si tento pokrm, vďaka ktorému budete mať doma chutnú a lahodnú večeru ako z reštaurácie za pouhých 30 minút!

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho flank steaku, nakrájaného na tenké plátky cez zrno
  • 1/4 šálky kukuričného škrobu
  • 1 šálka rastlinného oleja
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané diagonálne na kúsky veľkosti cca 2,5 cm

Na omáčku:

  • 1/2 šálky sójovej omáčky
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/2 šálky vody
  • 1 lyžica lisovaného cesnaku
  • 1 polievková lyžica čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 2 lyžičky sezamového oleja (alebo rastlinného oleja)

Voliteľne:

  • 1 lyžička sezamových semienok

Postup

  1. Pridajte nakrájaný flank steak do veľkej misy a premiešajte ho dôkladne s kukuričným škrobom.
  2. Zahrejte 1 šálku rastlinného oleja vo veľkej panvici.
  3. Akonáhle je olej horúci, pridajte hovädzie mäso a opekajte, kým nezhnedne, asi 1-2 minúty.
  4. Mäso trochu premiešajte, aby sa prepieklo rovnomerne.
  5. Preložte ho na tanier vyložený papierovou utierkou a vylejte olej z panvice.
  6. Do stredného hrnca na nízkom/strednom plameni pridajte olej, následne cesnak a zázvor, restujte a miešajte 30 sekúnd a zašľahajte trstinový cukor, sójovú omáčku a vodu.
  7. Varte do mierneho zhustnutia, asi 5-10 minút, potom odstavte.
  8. Pridajte hovädzie mäso do hrnca k omáčke a varte na strednom plameni, kým omáčka nezhustne, asi 2-3 minúty.
  9. Vmiešajte jarnú cibuľku.
  10. Ozdobte sezamovými semienkami (voliteľne).
  11. Ihneď podávajte s ryžou.
Hovädzie mäso po mongolsku s jarnou cibuľkou, servírované v hlbokom tanieri s ryžou.
www.sweetandsavorymeals.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími jednoduchými receptami na tacos či už s mäsom alebo bez!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.