Morčacia pečeň na cibuľke s jablkami

Morčacia pečeň na cibuľke s jablkami

Tento recept môžete využiť ako klasické hlavné jedlo vo všedný deň, ale ani hostí, pri slávnostnejšej udalosti, s ním neurazíte.

Ingrediencie

Cibuľa a jablká:

  • 250 g cibule
  • 250 g chrumkavých jabĺk
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 150 ml morčacieho alebo kuracieho vývaru
  • 60 ml červeného vína
  • 75 ml plnotučnej smotany
  • morská soľ
  • korenie
  • trochu nasekanej petržlenovej vňate

Morčacia pečeň:

  • 450 g morčacej pečene (dva veľké kusy)
  • 1 polievková lyžica múky
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • hrubá morská soľ
  • korenie

Postup

  • Pred tým, než začnete s prípravou všetkého ostatného, dajte variť zemiaky na kašu a tú pripravte podľa svojho obľúbeného receptu.

Cibuľa a jablká:

  • Nakrájajte cibuľu na štvrtiny a potom na tenké plátky.
  • Na štvrtky nakrájajte aj jablká.
  • Na panvici rozohrejte olej a cibuľu s jablkami na ňom smažte asi 5 minút.
  • Prilejte vývar, červené víno, smotanu, soľ a korenie.
  • Zakryte pokrievkou a varte, na miernom ohni, asi 10 minút, alebo kým nebude cibuľa mäkká.
  • Potom snímte pokrievku, pridajte teplotu na stredný stupeň a varte ďalšie 2 minúty. Tekutina sa tak mierne vyvarí.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • S morčacou pečeňou podávajte tiež pripravenú zemiakovú kašu a všetko posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Pečeňový steak so zemiakovou kašou, cibuľou a jablkami, zdobený petržlenovou vňaťou.
zdroj: whereismyspoon.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.