Tento recept môžete využiť ako klasické hlavné jedlo vo všedný deň, ale ani hostí, pri slávnostnejšej udalosti, s ním neurazíte.
Ingrediencie
Cibuľa a jablká:
- 250 g cibule
- 250 g chrumkavých jabĺk
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 150 ml morčacieho alebo kuracieho vývaru
- 60 ml červeného vína
- 75 ml plnotučnej smotany
- morská soľ
- korenie
- trochu nasekanej petržlenovej vňate
Morčacia pečeň:
- 450 g morčacej pečene (dva veľké kusy)
- 1 polievková lyžica múky
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- hrubá morská soľ
- korenie
Postup
- Pred tým, než začnete s prípravou všetkého ostatného, dajte variť zemiaky na kašu a tú pripravte podľa svojho obľúbeného receptu.
Cibuľa a jablká:
- Nakrájajte cibuľu na štvrtiny a potom na tenké plátky.
- Na štvrtky nakrájajte aj jablká.
- Na panvici rozohrejte olej a cibuľu s jablkami na ňom smažte asi 5 minút.
- Prilejte vývar, červené víno, smotanu, soľ a korenie.
- Zakryte pokrievkou a varte, na miernom ohni, asi 10 minút, alebo kým nebude cibuľa mäkká.
- Potom snímte pokrievku, pridajte teplotu na stredný stupeň a varte ďalšie 2 minúty. Tekutina sa tak mierne vyvarí.
- Dochuťte soľou a korením.
- S morčacou pečeňou podávajte tiež pripravenú zemiakovú kašu a všetko posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.