Morčacia roláda plnená mozzarellou a sušenými paradajkami

Morčacia roláda plnená mozzarellou a sušenými paradajkami

Tak toto je úplná lahôdka! Kto by nemal rád kombináciu mozzarelly, paradajok a bazalky. A teraz si to predstavte ešte navyše s morčacou roládou. Vynikajúce!

INGREDIENCIA

  • 1 morčacie prsia (o veľkosti cca 1,2 kg)
  • 5 lyžíc pesta zo sušených paradajok
  • 10 sušených paradajok (v oleji)
  • 125 g Buffalo mozzarelly
  • 1 hrsť bazalky
  • 8 plátkov Prosciutta
  • čerstvo mleté korenie
  • 2 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g paradajok
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 1 vetvička šalvie
  • 4 vetvičky tymiánu
  • 4 lyžice repkového oleja
  • 150 ml suchého bieleho vína
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 3 guličky korenia
  • bazalka (na ozdobu)

POSTUP

  • Morčacie prsník narežte a otvorte ako knihu, paličkou na mäso naklepte a vnútro potrite 2–3 lyžicami pesta.
  • Sušené paradajky a mozzarellu sceďte.
  • Mozzarellu natrhajte na malé kúsky.
  • Bazalku opláchnite a nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
  • Položte prosciutto, bazalku a sušené paradajky na morčacie prsia, ponechajte 1–2 cm široký okraj voľný.
  • Posypte mozzarellou pozdĺž stredu a dochuťte čiernym korením.
  • Roládu zrolujte a zvonku potrite zvyšným pestom, zaistite mäsiarskym povrázkom.
  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Paradajky opláchnite a osušte.
  • Bylinky opláchnite a osušte.
  • Na panvici vhodnej do rúry rozohrejte olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečte.
  • Vyberte a dajte bokom.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nezosklovatí.
  • Pridajte víno a vývar.
  • Vráťte mäso do panvice, pridajte bylinky a guličky korenia, vložte do rúry a za občasného podlievania pečte 1 hodinu 30 minút.
  • Na posledných 20 minút pridajte paradajky.
  • Vyberte z rúry a udržujte v teple.
  • Omáčku sceďte a okoreňte.
  • Roládu nakrájajte a podávajte na drevenom lopári ozdobenom bazalkou.
  • Omáčku podávajte bokom.
Roláda z morky plnená bazalkou, syrom a paradajkami na drevenej doske s nožom.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.