Tak toto je úplná lahôdka! Kto by nemal rád kombináciu mozzarelly, paradajok a bazalky. A teraz si to predstavte ešte navyše s morčacou roládou. Vynikajúce!
INGREDIENCIA
- 1 morčacie prsia (o veľkosti cca 1,2 kg)
- 5 lyžíc pesta zo sušených paradajok
- 10 sušených paradajok (v oleji)
- 125 g Buffalo mozzarelly
- 1 hrsť bazalky
- 8 plátkov Prosciutta
- čerstvo mleté korenie
- 2 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g paradajok
- 2 vetvičky rozmarínu
- 1 vetvička šalvie
- 4 vetvičky tymiánu
- 4 lyžice repkového oleja
- 150 ml suchého bieleho vína
- 300 ml kuracieho vývaru
- 2 bobkové listy
- 3 guličky korenia
- bazalka (na ozdobu)
POSTUP
- Morčacie prsník narežte a otvorte ako knihu, paličkou na mäso naklepte a vnútro potrite 2–3 lyžicami pesta.
- Sušené paradajky a mozzarellu sceďte.
- Mozzarellu natrhajte na malé kúsky.
- Bazalku opláchnite a nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
- Položte prosciutto, bazalku a sušené paradajky na morčacie prsia, ponechajte 1–2 cm široký okraj voľný.
- Posypte mozzarellou pozdĺž stredu a dochuťte čiernym korením.
- Roládu zrolujte a zvonku potrite zvyšným pestom, zaistite mäsiarskym povrázkom.
- Predhrejte rúru na 160 °C.
- Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte nadrobno.
- Paradajky opláchnite a osušte.
- Bylinky opláchnite a osušte.
- Na panvici vhodnej do rúry rozohrejte olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečte.
- Vyberte a dajte bokom.
- Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, kým nezosklovatí.
- Pridajte víno a vývar.
- Vráťte mäso do panvice, pridajte bylinky a guličky korenia, vložte do rúry a za občasného podlievania pečte 1 hodinu 30 minút.
- Na posledných 20 minút pridajte paradajky.
- Vyberte z rúry a udržujte v teple.
- Omáčku sceďte a okoreňte.
- Roládu nakrájajte a podávajte na drevenom lopári ozdobenom bazalkou.
- Omáčku podávajte bokom.