Morčacia roláda plnená pečeňou

Morčacia roláda plnená pečeňou

Nebojte sa spojenia morčacieho mäsa s pečeňou, naopak priamo sa to nabáda.

Pečeň pre mnoho ľudí nie je tou najobľúbenejšou lahôdkou, pritom ale obsahujú veľké množstvo pre telo dôležitých látok a pomáhajú napríklad aj správnemu fungovaniu nervového systému.

Ingrediencie

  • 1 väčšie kruté prsník
  • 1 balíček kuracej pečene (350 g)
  • 2 vajec
  • 2 cibuľa
  • soľ a korenie
  • horčica
  • bylinky podľa chuti – pažítka, petržlen

Postup

  1. Krutie mäso nakrojíme v polovici a do strán nakrajujeme a rozvinieme, až vznikne približne rovnako silný plát.
  2. Plát mäsa jemne naklepeme.
  3. Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
  4. Na panvici zosklovatíme na jemno nakrájanú cibuľu.
  5. Rozmrazená kuracia pečeň, umyjeme, prekrojíme na menšie časti.
  6. Okoreníme, dáme na panvicu k cibuľke a dusíme ich domäkka.
  7. Potom v nich rozmiešame vajcia, počkáme, kým sa zrazí.
  8. Zmes osolíme a rozotrieme ju na plát mäsa.
  9. Opatrne zvinieme a omotáme niťou.
  10. Roládu prenesieme na pekáč, osolíme ju a podlejeme vodou.
  11. Pečieme pri 200 ° C necelú hodinu.
  12. Počas pečenia podlievame roládu výpekom.
  13. Môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo zemiakovými plackami.
Veľkonočné morčacie roláda plnená pečeňou
Zdroj: raisedonaroux.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.