Nebojte sa spojenia morčacieho mäsa s pečeňou, naopak priamo sa to nabáda.
Pečeň pre mnoho ľudí nie je tou najobľúbenejšou lahôdkou, pritom ale obsahujú veľké množstvo pre telo dôležitých látok a pomáhajú napríklad aj správnemu fungovaniu nervového systému.
Ingrediencie
- 1 väčšie kruté prsník
- 1 balíček kuracej pečene (350 g)
- 2 vajec
- 2 cibuľa
- soľ a korenie
- horčica
- bylinky podľa chuti – pažítka, petržlen
Postup
- Krutie mäso nakrojíme v polovici a do strán nakrajujeme a rozvinieme, až vznikne približne rovnako silný plát.
- Plát mäsa jemne naklepeme.
- Osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.
- Na panvici zosklovatíme na jemno nakrájanú cibuľu.
- Rozmrazená kuracia pečeň, umyjeme, prekrojíme na menšie časti.
- Okoreníme, dáme na panvicu k cibuľke a dusíme ich domäkka.
- Potom v nich rozmiešame vajcia, počkáme, kým sa zrazí.
- Zmes osolíme a rozotrieme ju na plát mäsa.
- Opatrne zvinieme a omotáme niťou.
- Roládu prenesieme na pekáč, osolíme ju a podlejeme vodou.
- Pečieme pri 200 ° C necelú hodinu.
- Počas pečenia podlievame roládu výpekom.
- Môžeme podávať so zemiakovou kašou alebo zemiakovými plackami.