Vyskúšajte slnkom sušené paradajky, ktoré do vašej kuchyne vnesú kúsok horúceho Talianska. Ich výrazná chuť sa skvele hodí k jemnému kuraciemu mäsu. Roládu servírujte s ľahkým šalátkom alebo napríklad misou hranoliek, podľa toho, aký veľký máte hlad.
Čo budete potrebovať
- 500 g morčacích pŕs
- štipka soli a korenia
- 1 lyžička tymiánu
- 1 lyžička estragónu
- 2 lyžice kozieho syra
- 80 g sušených paradajok nakrájaných na malé kúsky
- 100 g nakrájaného póru
- 2 lyžice olivového oleja
- 30 g píniových orieškov
Postup
- Rúru predhrejte na 220 °C.
- Naklepte krutie rezne na tenké plátky. Osoľte a okoreňte z oboch strán, posypte korením.
- Na jednu stranu namažte tenkú vrstvu kozieho syra.
- V panvici rozohrejte olivový olej a orestujte na ňom sušené paradajky s pórom a orieškami.
- Na každý plátok dajte dve lyžice orestovanej zmesi a pevne zabaľte. Zafixujte pomocou špáradiel alebo nite.
- Vkladajte rolky do vymasteného pekáča a zvrchu ešte potrite olejom. Pečte cca 25 minút.
Skúste napríklad tieto batátové hranolky !