Morčacie guláš s bielym vínom

Morčacie guláš s bielym vínom

Tento bohatý a výdatný morčacie guláš je perfektné zimné jedlo, ktoré vás zahreje. Vďaka hustému vývaru a kombinácii mäsa, hrášku a zemiakov sa určite stane aj vašim obľúbeným pokrmom.

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 vykostené morčacie stehno 1 stredná cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 3 stredné mrkvy, nakrájané na kocky
  • 2 stonky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
  • 4 veľké strúčiky cesnaku, drvené
  • 2 lyžice masla
  • 3 lyžice paradajkovej pasty
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 2 čerstvé listy šalvie
  • 6 vetvičiek čerstvého tymiánu
  • 4 stonky čerstvej petržlenovej vňate a ďalšie na ozdobu
  • 2 bobkové listy
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 4 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 šálka čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 6 lyžíc hladkej múky
  • 4 šálky morčacieho vývaru
  • soľ a čierne korenie, podľa chuti

Postup

  1. Rozpáľte olivový olej vo veľkom hrnci na strednom plameni.
  2. Morčacie stehno poriadne osoľte a okoreňte.
  3. Pridajte do hrnca a pečte asi 3 minúty z každej strany alebo do zhnednutia.
  4. Pomocou klieští preložte stehno na tanier a odložte bokom.
  5. Do hrnca pridajte maslo a miešajte, kým sa nerozpustí a nezačne peniť, a zoškrabnite všetky hnedé kúsky z dna panvice.
  6. Pridajte cibuľu, zeler, mrkvu a cesnak a restujte, kým zelenina nezmäkne a nezačne hnednúť, asi 10 minút.
  7. Posypte múku a miešajte 1 až 2 minúty, kým nebude všetka zelenina rovnomerne obalená.
  8. Prilejte víno a paradajkovú pastu a miešajte asi 2 až 3 minúty, kým sa tekutina z väčšiny neodparí.
  9. Prilejte vývar, sójovú omáčku a bylinky (bylinky spojte špagátom, aby ste ich neskôr ľahko odstránili) a priveďte do varu.
  10. Pridajte morčacie stehno späť do hrnca a znížte plameň.
  11. Pokračujte vo varení na nízkom plameni asi 30 minút (hrniec nechajte čiastočne zakrytý vekom).
  12. Pridajte zemiaky a hrášok a varte ďalších cca 30 minút alebo kým zemiaky nezmäknú.
  13. Vyberte morčacie stehno z hrnca a vložte do misy alebo na doštičku, a nechajte ho dostatočne vychladnúť (medzitím nechajte hrniec zakrytý na najnižšom plameni).
  14. Odstráňte z morčacieho mäsa kosť, kožu a chrupavky, a nakrájajte ho na kúsky.
  15. Odstráňte zväzok byliniek.
  16. Pridajte nakrájané morčacie mäso späť do hrnca a miešajte, kým sa neprehreje.
  17. Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou as kúskom dobrého chrumkavého chleba.
Morčacie guláš s bielym vínom v miske s lyžicou.
www.loveandoliveoil.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.