Tento luxusný guláš s kúskami morčacieho mäsa, cibuľou, cesnakom, paprikou a šampiňónmi v pikantnom jogurtovo-paradajkovom základe jednoducho musíte vyskúšať. Je totiž úplne vynikajúca!
Čo budete potrebovať
- 4 lyžice extra panenského olivového oleja
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na plátky
- až 4 papriky rôznych farieb, nakrájané na tenké plátky
- 2 veľké strúčiky cesnaku, nasekané
- trocha kajenského korenia
- 1 lyžička papriky
- 700 – 1000 g morčacích stehien alebo pŕs bez kostí a kože, nakrájaných na veľké kúsky
- 110 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 400 g konzervovaných krájaných paradajok
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička čerstvého rozmarínu, nasekaného
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
- 2 lyžičky kukuričného škrobu
- 3/4 šálky plnotučného jogurtu
Postup
- Vo veľkej panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja na vysokom plameni.
- Pridajte cibuľu a papriku a opekajte, kým nezačnú mäknúť a ľahko hnednúť.
- Pridajte papriku (korenie) a cesnak a opekajte ďalších 30 sekúnd, kým sa cesnak nerozvonia.
- Papriku, cibuľu a cesnak vyberte z panvice a dajte bokom.
- Zostávajúce 2 lyžice oleja opäť rozohrejte na vysokom plameni.
- Pridajte do panvice šampiňóny a mäso.
- Za častého miešania opekajte 3–4 minúty, kým mäso a šampiňóny nezačnú hnednúť.
- Znížte teplotu na strednú, vráťte zmes papriky a cibule do panvice a dobre premiešajte.
- Pridajte do panvice paradajky spolu s worchesterskou omáčkou, citrónovou šťavou, rozmarínom a čiernym korením.
- Dobre premiešajte, znížte teplotu na stredne nízku, panvicu prikryte a varte 15–20 minút.
- Kukuričný škrob vmiešajte do jogurtu a pridajte do omáčky.
- Varte na miernom ohni, občas premiešajte, kým omáčka trochu nezhustne.
- Podávajte s ryžou, polentou alebo zemiakovou kašou.