Nemáte príliš v záľube hovädzie alebo bravčové mäso? Potom by vás mohol zaujať morčacie guláš. Navyše je rýchlejšie hotový.
INGREDIENCIA
- 1 kg morčacích stehenných rezňov
- 250 g cibule
- 20 g mletej sladkej papriky
- 50 g paradajkového pretlaku
- soľ
- korenie
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletej rasce
- ½ lyžičky majoránky
- 3 lyžice hladkej múky
- olej
POSTUP
- Mäso si umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a osolíme.
- Cibuľu si nakrájame nadrobno, vyprážame na oleji do čierna, následne pridáme aj na kocky nakrájaný cesnak.
- Potom pridáme mäso a necháme sprudka zatiahnuť.
- Pridáme paradajkový pretlak a opekáme pokojne niekoľko minút, kým pretlak nezhnedne.
- Pridáme rascu, korenie a papriku.
- Podlejeme malým množstvom vody a dusíme do mäkka.
- Počas dusenia podlievame opäť malým množstvom vody.
- Keď je mäso mäkké, pripravíme si múku zmiešanú s vodou na zahustenie.
- Guláš zahustíme a varíme ešte aspoň 10 minút.