Morčacie gulášová omáčka

Morčacie gulášová omáčka

Nemáte príliš v záľube hovädzie alebo bravčové mäso? Potom by vás mohol zaujať morčacie guláš. Navyše je rýchlejšie hotový.

INGREDIENCIA

  • 1 kg morčacích stehenných rezňov
  • 250 g cibule
  • 20 g mletej sladkej papriky
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • soľ
  • korenie
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • ½ lyžičky majoránky
  • 3 lyžice hladkej múky
  • olej

POSTUP

  • Mäso si umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a osolíme.
  • Cibuľu si nakrájame nadrobno, vyprážame na oleji do čierna, následne pridáme aj na kocky nakrájaný cesnak.
  • Potom pridáme mäso a necháme sprudka zatiahnuť.
  • Pridáme paradajkový pretlak a opekáme pokojne niekoľko minút, kým pretlak nezhnedne.
  • Pridáme rascu, korenie a papriku.
  • Podlejeme malým množstvom vody a dusíme do mäkka.
  • Počas dusenia podlievame opäť malým množstvom vody.
  • Keď je mäso mäkké, pripravíme si múku zmiešanú s vodou na zahustenie.
  • Guláš zahustíme a varíme ešte aspoň 10 minút.
Hotový guláš z morčacieho mäsa.
zosrdcadohrnca.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.