Jedinečné a zároveň jednoduché jedlo, ktoré kĺbi šťavnaté morčacie krídla s lahodnou domácou omáčkou. Ideálne ako skvelé víkendové pohostenie, ktoré vás nezruinuje.
Ingrediencie
- 1,5 kg morčacích krídiel
- 1 malá cibuľa, nasekaná
- ¼ šálky nasekanej petržlenovej vňate
- 3 šálky vody
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- soľ a korenie podľa chuti
- 4 lyžice rastlinného oleja
- 2 vetvičky tymiánu
- 1 rozmarínová ratolesť
- ¼ šálky nasekaná bazalky
- 1 polievková lyžica cajunského korenia
- 4 strúčiky cesnaku, drvené
- 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
- 1 polievková lyžica ryžového octu
- 2 lyžice worcestrovej omáčky
Postup
- Mäso dôkladne očistite a umyte.
- Na veľkej panvici zohrejte olej a mäso zo všetkých strán opečte.
- Vyberte mäso z panvice.
- Preložte ho na papierový uterák.
- Do rovnakej panvice pridajte paradajkový pretlak, cibuľu a cesnak.
- Varte, kým nebude zmes krásne voňavá.
- Vráťte mäso na panvicu.
- Premiešajte.
- Pridajte kukuričný škrob a opäť premiešajte.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti a cajunské korenie.
- Prilejte vodu, worcesterskú omáčku, ryžový ocot a dobre premiešajte.
- Pridajte bylinky.
- Zakryte a nechajte variť na miernom ohni po dobu 45 minút alebo do mäkka.
- Potom odkryte a nechajte omáčku zhustnúť.
- Podávajte s ryžou.