Morčacie krídla s bylinkovou omáčkou

Morčacie krídla s bylinkovou omáčkou

Jedinečné a zároveň jednoduché jedlo, ktoré kĺbi šťavnaté morčacie krídla s lahodnou domácou omáčkou. Ideálne ako skvelé víkendové pohostenie, ktoré vás nezruinuje.

Ingrediencie

  • 1,5 kg morčacích krídiel
  • 1 malá cibuľa, nasekaná
  • ¼ šálky nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 šálky vody
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 4 lyžice rastlinného oleja
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1 rozmarínová ratolesť
  • ¼ šálky nasekaná bazalky
  • 1 polievková lyžica cajunského korenia
  • 4 strúčiky cesnaku, drvené
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 polievková lyžica ryžového octu
  • 2 lyžice worcestrovej omáčky

Postup

  1. Mäso dôkladne očistite a umyte.
  2. Na veľkej panvici zohrejte olej a mäso zo všetkých strán opečte.
  3. Vyberte mäso z panvice.
  4. Preložte ho na papierový uterák.
  5. Do rovnakej panvice pridajte paradajkový pretlak, cibuľu a cesnak.
  6. Varte, kým nebude zmes krásne voňavá.
  7. Vráťte mäso na panvicu.
  8. Premiešajte.
  9. Pridajte kukuričný škrob a opäť premiešajte.
  10. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a cajunské korenie.
  11. Prilejte vodu, worcesterskú omáčku, ryžový ocot a dobre premiešajte.
  12. Pridajte bylinky.
  13. Zakryte a nechajte variť na miernom ohni po dobu 45 minút alebo do mäkka.
  14. Potom odkryte a nechajte omáčku zhustnúť.
  15. Podávajte s ryžou.
Morčacie krídla s bylinkovou omáčkou na pekáči.
www.savorythoughts.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.