Morčacie kúsky na karí s ryžou

Morčacie kúsky na karí s ryžou

Jeden z najobľúbenejších pokrmov z morčacieho mäsa, ktorý sa podáva predovšetkým s ryžou basmati.

Ingrediencie:

  • 4 morčacie plátky, nakrájané na menšie kúsky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 ml vody
  • 20 g múky
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL karí
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať či koriander na ozdobu

Postup:

  1. V sáčku zmiešajte múku s karí korením.
  2. Následne do vrecka pridajte na kúsky nakrájané morčacie mäso.
  3. Vreckom trepte tak dlho, až bude všetko mäso dôkladne obalené.
  4. Na panvici s olejom orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku.
  5. Pridajte do panvice morčacie medailónky obalené v kari aj všetku zvyšnú zmes z vrecka.
  6. Zľahka orestujte, prilejte vodu, osoľte a okoreňte.
  7. Všetko dôkladne premiešajte a za občasného miešania varte približne 10 minút.
  8. K zmesi pridajte smotanu a varte ešte ďalších 5 minút.

Morčacie medailónky na karí podávajte s ryžou posypané čerstvou petržlenovou vňaťou či koriandrom.

Kúsky morčacieho mäsa pripravované na karí a podávané s ryžou
zdroj: frije.com

Máte slabosť pre ázijské pokrmy? Vyskúšajte tiež rozmanité varianty na tradičnú čínu . Morčacie, kuracie, bravčová aj vegetariánska!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.