Jeden z najobľúbenejších pokrmov z morčacieho mäsa, ktorý sa podáva predovšetkým s ryžou basmati.
Ingrediencie:
- 4 morčacie plátky, nakrájané na menšie kúsky
- 200 ml smotany na varenie
- 100 ml vody
- 20 g múky
- 1/2 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 2 PL karí
- 2 PL olivového oleja
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať či koriander na ozdobu
Postup:
- V sáčku zmiešajte múku s karí korením.
- Následne do vrecka pridajte na kúsky nakrájané morčacie mäso.
- Vreckom trepte tak dlho, až bude všetko mäso dôkladne obalené.
- Na panvici s olejom orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný strúčik cesnaku.
- Pridajte do panvice morčacie medailónky obalené v kari aj všetku zvyšnú zmes z vrecka.
- Zľahka orestujte, prilejte vodu, osoľte a okoreňte.
- Všetko dôkladne premiešajte a za občasného miešania varte približne 10 minút.
- K zmesi pridajte smotanu a varte ešte ďalších 5 minút.
Morčacie medailónky na karí podávajte s ryžou posypané čerstvou petržlenovou vňaťou či koriandrom.
Máte slabosť pre ázijské pokrmy? Vyskúšajte tiež rozmanité varianty na tradičnú čínu . Morčacie, kuracie, bravčová aj vegetariánska!