Morčacie medailóniky na smotane s hubami

Morčacie medailóniky na smotane s hubami

Máte radi omáčky? V tom prípade určite vyskúšajte kombináciu morčacieho mäsa a lahodnej smotanovej omáčky, ozvláštnenú hubami a artičokom. Uvidíte, že tento recept si zamilujete!

Ingrediencie

  • 800 g morčacieho mäsa
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 2 šálky vývaru
  • 1/2 šálky múky
  • 250 g lesných húb či šampiňónov
  • 150 g sterilizovaných artičokov
  • 2 šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 PL masla
  • 2 PL olivového oleja
  • tymian
  • soľ, korenie
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. V miske zmiešajte múku, soľ a korenie av zmesi následne obaľte plátky morčacieho mäsa.
  2. V hlbokej panvici rozohrejte dve polievkové lyžice masla a jednu lyžicu olivového oleja.
  3. Medailóniky na panvici z oboch strán zľahka orestujte, potom ich vyberte a odložte bokom.
  4. Do panvice pridajte zvyšné maslo a olej a nadrobno nakrájanú šalotku.
  5. Keď šalotka zosklovatí, pridajte na plátky nakrájané huby a 3-4 minúty ich poduste.
  6. K hubám pridajte prelisovaný cesnak, tymian a všetko duste ešte ďalšie približne 2-3 minúty.
  7. Pridajte do panvice späť morčacie medailónky a sterilizovaný artičok.
  8. Prilejte vývar, priveďte ho do varu, priklopte pokrievkou a varte približne 5 minút, kým mäso nebude úplne mäkké.
  9. Prilejte smotanu a miešajte, kým omáčka nezhustne, v prípade potreby dokoreňte.
  10. Podávajte posypané nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Ako prílohu k tomuto pokrmu podávajte šťouchané zemiaky alebo ryžu.

Panvica so smotanovou omáčkou, kúskami morčacieho a hubami
zdroj: fromachefskitchen.com

Dávate prednosť väčším kúskom mäsa? Načerpajte inšpiráciu z našich chutných receptov na morčacie plátky !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.