Máte radi omáčky? V tom prípade určite vyskúšajte kombináciu morčacieho mäsa a lahodnej smotanovej omáčky, ozvláštnenú hubami a artičokom. Uvidíte, že tento recept si zamilujete!
Ingrediencie
- 800 g morčacieho mäsa
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 2 šálky vývaru
- 1/2 šálky múky
- 250 g lesných húb či šampiňónov
- 150 g sterilizovaných artičokov
- 2 šalotky
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL masla
- 2 PL olivového oleja
- tymian
- soľ, korenie
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- V miske zmiešajte múku, soľ a korenie av zmesi následne obaľte plátky morčacieho mäsa.
- V hlbokej panvici rozohrejte dve polievkové lyžice masla a jednu lyžicu olivového oleja.
- Medailóniky na panvici z oboch strán zľahka orestujte, potom ich vyberte a odložte bokom.
- Do panvice pridajte zvyšné maslo a olej a nadrobno nakrájanú šalotku.
- Keď šalotka zosklovatí, pridajte na plátky nakrájané huby a 3-4 minúty ich poduste.
- K hubám pridajte prelisovaný cesnak, tymian a všetko duste ešte ďalšie približne 2-3 minúty.
- Pridajte do panvice späť morčacie medailónky a sterilizovaný artičok.
- Prilejte vývar, priveďte ho do varu, priklopte pokrievkou a varte približne 5 minút, kým mäso nebude úplne mäkké.
- Prilejte smotanu a miešajte, kým omáčka nezhustne, v prípade potreby dokoreňte.
- Podávajte posypané nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ako prílohu k tomuto pokrmu podávajte šťouchané zemiaky alebo ryžu.
Dávate prednosť väčším kúskom mäsa? Načerpajte inšpiráciu z našich chutných receptov na morčacie plátky !