Morčacie medailónky na karí

Morčacie medailónky na karí

Typický ázijský pokrm, ktorý sa stal veľmi obľúbeným aj u nás.

Ingrediencie:

  • 4 morčacie plátky, možno ich nakrájať aj na menšie kúsky
  • 1 cibuľa
  • 2-3 zemiaky
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 žltá kapia
  • 1 červená kapia
  • 2 PL karí
  • čerstvý koriander
  • 1 PL oleja
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Olúpané, umyté a na kocky nakrájané zemiaky dajte variť do hrnca s osolenou vodou.
  2. Na panvici s olejom 2 minúty orestujte nakrájanú cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku a obe dve kvapie nakrájané na menšie kúsky.
  3. Pridajte do panvice karí a restujte ďalšie 2 minúty.
  4. Následne vložte do panvice naklepané, osolené a okorenené morčacie medailónky a tiež ich nechajte zľahka orestovať.
  5. Prilejte do panvice kokosové mlieko a za občasného miešania varte približne 10 minút.
  6. Do zmesi pridajte do polomäkka uvarené zemiaky a varte ešte ďalších 5-8 minút.
  7. Tesne pred podávaním pridajte nakrájaný čerstvý koriander.

Pokiaľ nechcete do pokrmu pridávať zemiaky, nie je to nutné. Môžete morčacie na karí podávať napríklad s ryžou.

Ázijský pokrm s karí a kúskami krutého mäsa ozdobený čerstvým koriandrom
zdroj: recipes.lidl.ie

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.