Typický ázijský pokrm, ktorý sa stal veľmi obľúbeným aj u nás.
Ingrediencie:
- 4 morčacie plátky, možno ich nakrájať aj na menšie kúsky
- 1 cibuľa
- 2-3 zemiaky
- 400 ml kokosového mlieka
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 žltá kapia
- 1 červená kapia
- 2 PL karí
- čerstvý koriander
- 1 PL oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Olúpané, umyté a na kocky nakrájané zemiaky dajte variť do hrnca s osolenou vodou.
- Na panvici s olejom 2 minúty orestujte nakrájanú cibuľu, prelisované strúčiky cesnaku a obe dve kvapie nakrájané na menšie kúsky.
- Pridajte do panvice karí a restujte ďalšie 2 minúty.
- Následne vložte do panvice naklepané, osolené a okorenené morčacie medailónky a tiež ich nechajte zľahka orestovať.
- Prilejte do panvice kokosové mlieko a za občasného miešania varte približne 10 minút.
- Do zmesi pridajte do polomäkka uvarené zemiaky a varte ešte ďalších 5-8 minút.
- Tesne pred podávaním pridajte nakrájaný čerstvý koriander.
Pokiaľ nechcete do pokrmu pridávať zemiaky, nie je to nutné. Môžete morčacie na karí podávať napríklad s ryžou.