Morčacie medailónky v cestíčku

Morčacie medailónky v cestíčku

Pivo je jednou z najčastejších ingrediencií, ktoré sa do cestíčok všeobecne pridávajú. Tajomstvo tohto receptu ale spočíva v pridaní malého množstva prášku do pečiva, vďaka ktorému bude cestíčko krásne nadýchané.

Ingrediencie:

  • 500 g morčacích pŕs
  • 3/4 šálky piva
  • 1/2 šálky múky
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V miske pomocou vidličky rozšľahajte vajcia a následne do nich postupne pridajte pivo, múku, prášok do pečiva, soľ a korenie.
  2. Všetko dôkladne premiešajte do podoby cestíčka.
  3. Misku s cestíčkom na chvíľku prikryte utierkou a nechajte odpočívať.
  4. V medziobdobí si nakrájajte morčacie mäso na medailóniky a tie následne vložte na približne 20 minút marinovať do cestíčka.
  5. V panvici rozohrejte malé množstvo oleja a opatrne doň vkladajte jednotlivé kúsky mäsa obalené v cestíčku.
  6. Medailóniky smažte z oboch strán niekoľko minút do zlatista.
  7. Po usmažení položte medailóniky na chvíľku na papierovú utierku, ktorá absorbuje prebytočný olej.

Morčacie medailónky v pivnom cestíčku môžete servírovať napríklad s hranolkami a barbacue či tatárskou omáčkou.

Medailóniky z morčacieho mäsa obaľované v pivnom cestíčku servírované s hranolkami
zdroj: cindysrecipesandwritings.com

Okrem morčacieho mäsa sa v cestíčku často pripravuje aj mäso kuracie. Inšpirujte sa našimi receptami na kura v cestíčku !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.