Pivo je jednou z najčastejších ingrediencií, ktoré sa do cestíčok všeobecne pridávajú. Tajomstvo tohto receptu ale spočíva v pridaní malého množstva prášku do pečiva, vďaka ktorému bude cestíčko krásne nadýchané.
Ingrediencie:
- 500 g morčacích pŕs
- 3/4 šálky piva
- 1/2 šálky múky
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- olej
- soľ, korenie
Postup:
- V miske pomocou vidličky rozšľahajte vajcia a následne do nich postupne pridajte pivo, múku, prášok do pečiva, soľ a korenie.
- Všetko dôkladne premiešajte do podoby cestíčka.
- Misku s cestíčkom na chvíľku prikryte utierkou a nechajte odpočívať.
- V medziobdobí si nakrájajte morčacie mäso na medailóniky a tie následne vložte na približne 20 minút marinovať do cestíčka.
- V panvici rozohrejte malé množstvo oleja a opatrne doň vkladajte jednotlivé kúsky mäsa obalené v cestíčku.
- Medailóniky smažte z oboch strán niekoľko minút do zlatista.
- Po usmažení položte medailóniky na chvíľku na papierovú utierku, ktorá absorbuje prebytočný olej.
Morčacie medailónky v pivnom cestíčku môžete servírovať napríklad s hranolkami a barbacue či tatárskou omáčkou.
Okrem morčacieho mäsa sa v cestíčku často pripravuje aj mäso kuracie. Inšpirujte sa našimi receptami na kura v cestíčku !