Morčacie na smotane so šampiňónmi

Morčacie na smotane so šampiňónmi

Vyskúšajte morčacie mäso so smotanovou omáčkou a hubami. V jesenných dňoch si navyše namiesto šampiňónov môžete dôjsť do lesa nazbierať čerstvé hríby.

Ingrediencie

  • 1kg morčacích pŕs bez kože
  • 2 lyžice zmäknutého masla
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice sušenej petržlenovej vňate
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky oregana
  • Štipka korenia
  • 250g čerstvých šampiňónov
  • 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
  • 200ml smotany na varenie

Postup

  • Mäso očistite a rozdeľte na viac väčších kusov.
  • Pekáčik vymažte maslom a navrstvite nakrájanú cibuľu.
  • Mäso posypte soľou, korením, petržlenovou vňaťou, oreganom a šampiňónmi.
  • Vložte ho do cibulí vyloženého pekáča a nakoniec podlejte vývarom a smotanou.
  • Zakryte alobalom a pečte na 180 ° C 1,5 hodiny. Priebežne mäso polievajte smotanovou omáčkou.
  • Po upečení nechajte 15 minút stáť.
Morčacie mäso s hubovo-smotanovým prelivom a zeleninou.
Zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.