Vyskúšajte morčacie mäso so smotanovou omáčkou a hubami. V jesenných dňoch si navyše namiesto šampiňónov môžete dôjsť do lesa nazbierať čerstvé hríby.
Ingrediencie
- 1kg morčacích pŕs bez kože
- 2 lyžice zmäknutého masla
- 1 cibuľa
- 2 lyžice sušenej petržlenovej vňate
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky oregana
- Štipka korenia
- 250g čerstvých šampiňónov
- 1/2 hrnčeka kuracieho vývaru
- 200ml smotany na varenie
Postup
- Mäso očistite a rozdeľte na viac väčších kusov.
- Pekáčik vymažte maslom a navrstvite nakrájanú cibuľu.
- Mäso posypte soľou, korením, petržlenovou vňaťou, oreganom a šampiňónmi.
- Vložte ho do cibulí vyloženého pekáča a nakoniec podlejte vývarom a smotanou.
- Zakryte alobalom a pečte na 180 ° C 1,5 hodiny. Priebežne mäso polievajte smotanovou omáčkou.
- Po upečení nechajte 15 minút stáť.