Morčacie paprikáš s cestovinami

Morčacie paprikáš s cestovinami

Rýchly a jednoduchý recept na morku na paprike z jedného hrnca. Nie je lepšia voľba, než toto jedlo, keď počas týždňa nestíhate variť. Jednak je cenovo dostupné, rýchle, chutné a ušpiníte maximálne jeden hrniec!

Čo budeme potrebovať

  1. Lyžica olivového oleja
  2. Lyžica masla
  3. Malá cibuľa (nakrájaná na kocky)
  4. Červená paprika (nakrájaná na kocky)
  5. 230 g šampiňónov (nakrájaných)
  6. 3 strúčiky cesnaku (prelisované)
  7. 500 g mletého morčacieho mäsa
  8. 2 lyžičky sladkej papriky
  9. 2 lyžičky rasce
  10. Lyžička soli
  11. ¼ lyžičky maďarskej červenej papriky
  12. 250 ml kuracieho vývaru
  13. 250 ml gréckeho jogurtu (alebo kyslej smotany)
  14. 500 g hrnčeka celozrnných cestovín
  15. 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  16. Strúhaný parmezán (nepovinné)

Postup

  1. Vo veľkej panvici si na oleji osmažíme cibuľu,
  2. Keď cibuľa ľahko zhnedne, pridáme červenú papriku a huby
  3. Pridáme maslo a opekáme ďalších 5 minút
  4. Pridajte mletú morku, cesnak, papriku, rascu a soľ a varte, kým mäso nezhnedne.
  5. Pridáme kurací vývar, jogurt a maďarskú červenú papriku
  6. Zmes v hrnci privedieme do varu
  7. Pridáme cestoviny a hrniec zakryjeme
  8. Za občasného miešania varíme 8–10 minút, pokiaľ nie sú cestoviny uvarené
  9. Vmiešame petržlenovú vňať a podľa chuti pridáme parmezán
Morčacie mäso v krémovej omáčke s obľúbenými cestovinami z jedného hrnca.
Zdroj: themom100.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.