Luxusné fašírky z mletého mäsa s mrkvou, jarnou cibuľkou a koriandrom podávané s omáčkou z bieleho misa, repovým čatní a čerstvou zeleninou. To jednoducho musíte vyskúšať!
Čo budete potrebovať
- 500 g morčacieho mletého mäsa
- 1 mrkva, jemne nastrúhaná
- 2 jarné cibuľky, nakrájané nadrobno
- 2 lyžice sezamových semienok
- ¼ šálky koriadrových listov a stonky, jemne nasekaných
- 1 lyžica biele miso pasty
- 3 lyžice orechovej nátierky (mandľová alebo kešu)
- 1 lyžička mirinu
- 2 lyžice horúcej vody (plus navyše)
- 4 vrchovaté lyžice čatní z červenej repy na podávanie
- na podávanie: čerstvý šalát, uhorka, avokádo, koriander, hrčky na burgre (voliteľne)
Postup
- V miske zmiešajte mleté mäso, mrkvu, jarnú cibuľku, sezamové semienka, koriander a štipku soli a korenia.
- Dobre premiešajte rukami a vytvarujte 8 placiek.
- Rozpáľte veľkú panvicu na strednom plameni a opekajte karbonátky 6–8 minút z každej strany, kým nebudú prepečené.
- Medzitým zmiešajte miso, orechovú nátierku, mirin a 2 lyžice horúcej vody.
- Rozmixujte do hladka.
- Placky podávajte s čerstvým hlávkovým šalátom, uhorkou, avokádom, čatným z červenej repy a miso omáčkou (a burgerovými hrčkami, ak máte chuť na výdatný burger).