Morčacie plátky s nivou

Morčacie plátky s nivou

Tento recept je veľmi obľúbený v Taliansku, kde sa namiesto nivy používa zmes sladkej a pikantnej gorgonzoly. Krémovosť omáčky môžete zvýšiť či znížiť v závislosti od množstva použitej smotany.

Ingrediencie:

  • 4 morčacie plátky
  • 140 g syra niva
  • 1 šálka vývaru
  • 30 g masla
  • 1/2 šálky smotany
  • strúhanka
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Umyté morčacie plátky z oboch strán osoľte a okoreňte.
  2. Následne ich zľahka poprášte strúhankou.
  3. Do hrnca nalejte smotanu, rozdrobte nivu a pridajte tiež soľ, korenie a nakrájanú petržlenovú vňať.
  4. Za stáleho miešania na miernom ohni vytvorte zo zmesi krémovú omáčku.
  5. Na panvici s rozpusteným následne morčacie plátky z oboch strán orestujte, v závislosti na výške plátkov približne 5-7 minút.
  6. Následne do panvice prilejte vývar a varte niekoľko minút, kým nebude mäso mäkké.

Morčacie plátky s nivovým prelivom servírujte s rozmanitými typmi zemiakových príloh či so zeleninovou oblohou a čerstvým pečivom.

Pokrm z morčacieho mäsa s nivovým prelivom a čakankovými listami
zdroj: ultimenotizieflash.com

Morčacie mäso sa dá použiť aj na prípravu guláša či rolády. Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami na prípravu morky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.