Tento recept je veľmi obľúbený v Taliansku, kde sa namiesto nivy používa zmes sladkej a pikantnej gorgonzoly. Krémovosť omáčky môžete zvýšiť či znížiť v závislosti od množstva použitej smotany.
Ingrediencie:
- 4 morčacie plátky
- 140 g syra niva
- 1 šálka vývaru
- 30 g masla
- 1/2 šálky smotany
- strúhanka
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Umyté morčacie plátky z oboch strán osoľte a okoreňte.
- Následne ich zľahka poprášte strúhankou.
- Do hrnca nalejte smotanu, rozdrobte nivu a pridajte tiež soľ, korenie a nakrájanú petržlenovú vňať.
- Za stáleho miešania na miernom ohni vytvorte zo zmesi krémovú omáčku.
- Na panvici s rozpusteným následne morčacie plátky z oboch strán orestujte, v závislosti na výške plátkov približne 5-7 minút.
- Následne do panvice prilejte vývar a varte niekoľko minút, kým nebude mäso mäkké.
Morčacie plátky s nivovým prelivom servírujte s rozmanitými typmi zemiakových príloh či so zeleninovou oblohou a čerstvým pečivom.
Morčacie mäso sa dá použiť aj na prípravu guláša či rolády. Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami na prípravu morky .