Morčacie prsia s plnkou

Morčacie prsia s plnkou

Podobne ako teľacie či kuracie cordon bleu, má svoje kúzlo aj to z morčacieho mäsa. Príprava nie je nijako náročná a skvele si pochutnáte. Dokonca sa tento recept hodí k cibuľovej polievke s čerstvo upečeným domácim chlebom.

Ingrediencie:

  • 1 morčacie prsia
  • 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 4 plátky údené šunky
  • 4 plátky švajčiarskeho syra
  • 1/4 hrnčeka celozrnnej múky
  • 1 rozšľahané vajcia
  • 1/2 hrnčeka ochutenej strúhanky

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 190 stupňov.
  • Morčacie prsia nakrájame na 4 rovnaké diely.
  • Položte medzi dva listy voskovaného papiera a rozklepeme paličkou, kým nie je morka tenká.
  • Horčicu rovnomerne rozotrieme na každý kúsok mäsa.
  • Na každé prso položíme plátky šunky a syra, na jednom konci ponecháme 1,3 cm. Zrolujeme smerom k otvorenému koncu av prípade potreby zaistíme špáradlá.
  • Pripravíme si tri misky. Do prvej misky dáme múku, druhá je na rozšľahané vajcia a do tretej nádoby nasypeme ochutenú strúhanku.
  • Rolky po jednom obalíme múkou, namočíme do vajíčka a potom vtlačíme do strúhanky.
  • Takto obalenú morku položíme na vymastený plech. Pečieme 25 až 35 minút. Podávame s prílohou podľa ľubovôle.
Cordon blue pripravované z morčacích pŕs so šunkou a syrom.
Zdroj: https://bushcooking.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.