Podobne ako teľacie či kuracie cordon bleu, má svoje kúzlo aj to z morčacieho mäsa. Príprava nie je nijako náročná a skvele si pochutnáte. Dokonca sa tento recept hodí k cibuľovej polievke s čerstvo upečeným domácim chlebom.
Ingrediencie:
- 1 morčacie prsia
- 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
- 4 plátky údené šunky
- 4 plátky švajčiarskeho syra
- 1/4 hrnčeka celozrnnej múky
- 1 rozšľahané vajcia
- 1/2 hrnčeka ochutenej strúhanky
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 190 stupňov.
- Morčacie prsia nakrájame na 4 rovnaké diely.
- Položte medzi dva listy voskovaného papiera a rozklepeme paličkou, kým nie je morka tenká.
- Horčicu rovnomerne rozotrieme na každý kúsok mäsa.
- Na každé prso položíme plátky šunky a syra, na jednom konci ponecháme 1,3 cm. Zrolujeme smerom k otvorenému koncu av prípade potreby zaistíme špáradlá.
- Pripravíme si tri misky. Do prvej misky dáme múku, druhá je na rozšľahané vajcia a do tretej nádoby nasypeme ochutenú strúhanku.
- Rolky po jednom obalíme múkou, namočíme do vajíčka a potom vtlačíme do strúhanky.
- Takto obalenú morku položíme na vymastený plech. Pečieme 25 až 35 minút. Podávame s prílohou podľa ľubovôle.