Morčacie prsia z grilu glazované pikantnou mangovou salsou

Morčacie prsia z grilu glazované pikantnou mangovou salsou

Tieto krehké grilované morčacie prsia glazované sladko-pikantnou salsou z manga a chilli papričiek sa stanú hitom vašich letných grilovačiek!

INGREDIENCIA

  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1 lyžica chilli prášku
  • 1a 1/2 lyžice trstinového cukru
  • 1/2 šálky salsy viď nižšie
  • 1/2 šálky broskyňového džemu
  • 1 kg morčacích pŕs s kožou

Na salse:

  • 2 manga, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 1/2 červenej cibule, nakrájanej na kocky
  • 2 jalapeños papričky bez semienok, nakrájané na kocky
  • 1 alebo 2 papričky habanero, zbavené semienok a nakrájané na kocky
  • 1/4 šálky koriandra, nasekaného
  • šťava z 1 limetky

POSTUP

  • Najprv si pripravte salsu.
  • Zmiešajte prvých 6 ingrediencií dohromady v strednej miske.
  • Vytlačte na ne šťavu z limetky a dajte do chladničky.
  • Zmiešajte soľ, korenie, čili prášok a trstinový cukor v malej miske a potom dajte bokom, kým nebudete pripravení okoreniť morku.
  • V miske zmiešajte mangovú salsu a broskyňový džem.
  • Dajte bokom, kým nebudete pripravení glazovať morčacie prsia.
  • Rozpáľte jednu stranu plynového grilu na stredný stupeň alebo položte uhlíky na jednu stranu grilu na drevené uhlie a zahrievajte, pokiaľ uhlíky nie sú popolovo biele.
  • Morčacie prsia výdatne potrite zmesou korenia a trstinového cukru.
  • Ochutené morčacie prsia položte na protiľahlú stranu grilu, než kde máte rozpálené uhlíky a grilujte 1 hodinu 45 minút až 2 hodiny, každých 15 minút otočte.
  • Po hodine grilovania prsia namažte zmesou salsy a broskyňového džemu a potierajte každých 15 minút, kým sa prsia nedopečú.
  • Keď budú prsia hotové a ich vnútorná teplota dosiahne 74 stupňov Celzia, vyberte ich z grilu a servírujte.
  • Dobrú chuť!
Grilované morčacie prsia glazované sladko-pikantnou salsou z manga a chilli papričiek na tanieri a posypané čerstvým koriandrom.
www.flavormosaic.com

Testujeme kontaktné elektrické grily . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.