Tieto krehké grilované morčacie prsia glazované sladko-pikantnou salsou z manga a chilli papričiek sa stanú hitom vašich letných grilovačiek!
INGREDIENCIA
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky korenia
- 1 lyžica chilli prášku
- 1a 1/2 lyžice trstinového cukru
- 1/2 šálky salsy viď nižšie
- 1/2 šálky broskyňového džemu
- 1 kg morčacích pŕs s kožou
Na salse:
- 2 manga, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná
- 1/2 červenej cibule, nakrájanej na kocky
- 2 jalapeños papričky bez semienok, nakrájané na kocky
- 1 alebo 2 papričky habanero, zbavené semienok a nakrájané na kocky
- 1/4 šálky koriandra, nasekaného
- šťava z 1 limetky
POSTUP
- Najprv si pripravte salsu.
- Zmiešajte prvých 6 ingrediencií dohromady v strednej miske.
- Vytlačte na ne šťavu z limetky a dajte do chladničky.
- Zmiešajte soľ, korenie, čili prášok a trstinový cukor v malej miske a potom dajte bokom, kým nebudete pripravení okoreniť morku.
- V miske zmiešajte mangovú salsu a broskyňový džem.
- Dajte bokom, kým nebudete pripravení glazovať morčacie prsia.
- Rozpáľte jednu stranu plynového grilu na stredný stupeň alebo položte uhlíky na jednu stranu grilu na drevené uhlie a zahrievajte, pokiaľ uhlíky nie sú popolovo biele.
- Morčacie prsia výdatne potrite zmesou korenia a trstinového cukru.
- Ochutené morčacie prsia položte na protiľahlú stranu grilu, než kde máte rozpálené uhlíky a grilujte 1 hodinu 45 minút až 2 hodiny, každých 15 minút otočte.
- Po hodine grilovania prsia namažte zmesou salsy a broskyňového džemu a potierajte každých 15 minút, kým sa prsia nedopečú.
- Keď budú prsia hotové a ich vnútorná teplota dosiahne 74 stupňov Celzia, vyberte ich z grilu a servírujte.
- Dobrú chuť!
Testujeme kontaktné elektrické grily . Aký v našej recenzii vyhral a prečo?