Morčacie roláda s mozzarellou a paradajkami

Morčacie roláda s mozzarellou a paradajkami

Toto jedlo vám zaberie iba 30 minút prípravy, a navyše si na ňom skvele pochutnáte!

Pustite sa do prípravy.

Ingrediencie

Náplň do mäsa:

  • 2 morčacie prsia
  • 1–2 balenia mozzarelly
  • 8–10 sušených paradajok v oleji
  • hrsť listov čerstvej bazalky
  • ½ šálky vlašských orechov

Omáčka z jabĺk:

  • 1 malý pór (mletý alebo nasekaný na veľmi drobné kúsky)
  • 2 jablká (ošúpané a nakrájané na kocky)
  • 1 polievková lyžica múky
  • 1 šálka vody alebo kuracieho vývaru
  • ¼ čajovej lyžičky škorice
  • ¼ čajovej lyžičky soli

Postup

Náplň do mäsa:

  • Sušené paradajky a vlašské orechy zmiešajte a odložte bokom.
  • Každé z pŕs rozrežte v polovici tak, aby ste vytvorili čo najväčší kus. Mäso prekryte potravinovou fóliou a vyklepte ho tak, aby malo cca 1 cm na výšku. Vyklepať ho môžete pomocou valčeka alebo paličky.
  • Odstráňte potravinovú fóliu a do stredu mäsa položte nakrájané plátky mozzarelly a následne listy bazalky.
  • Teraz pridajte paradajkovú zmes a mäso stočte do rolky.
  • Mäsovú roku zviažte kuchynskou šnúrou a vložte do, olejom vymastenej, panvice. Vymažte po dobu 5 minút tak, aby boli orestované všetky strany.
  • Vyberte morčaciu rolku z panvice a vložte ju do vymasteného pekáča. Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením.
  • Následne vložte pekáč do rúry a pečte 20–25 minút, a to na 180 °C.
  • Akonáhle je šťavnatá morčacia roláda hotová, vyberte ju z rúry a odstráňte šnúru na pečenie.
  • Morku nakrájajte na rovnako široké plátky a podávajte s jablčnou omáčkou a obľúbenou prílohou.

Omáčka z jabĺk:

  • Jablká olúpte a nakrájajte ich na kocky.
  • Do malého hrnca vlejte šťavu z polovice citróna, 2 polievkové lyžice vody a prisypte 1,5 polievkovej lyžice práškového cukru. Pridajte jablká a všetko zamiešajte.
  • Zahrievajte, kým jablká nezmäknú a následne ich roztlačte pomocou lyžice.
  • Do hrnca pridajte trochu masla a celú zmes osoľte.
  • Na vedľajšej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte pór. Restujte 5 minút.
  • Následne do panvice pridajte jablčnú zmes z hrnca a varte do úplného zmäknutia. Pridajte múku, škoricu a varte ďalších 5 minút.
  • Prilejte kurací vývar alebo vodu a varte 8 minút. Osoľte podľa vlastnej chuti.
  • Pomocou ponorného mixéra jemne rozmixujte dohladka a odložte bokom.

Nakrájaná morčacia roláda, plnená sušenými paradajkami a mozzarellou, zdobená čerstvými bylinkami a podávaná s jablčnou omáčkou.
zdroj: shoothecook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.