Morčacie roláda so šampiňónmi a pórom

Morčacie roláda so šampiňónmi a pórom

Tento recept na morčaciu roládu je vhodný pre každú príležitosť a jeho príprava je prekvapivo jednoduchá. Vyskúšajte ho aj vy!

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice masla
  • 2 póry nakrájané na tenké plátky
  • 2 stopky stopkového zeleru nakrájané najemno (asi ½ šálky)
  • 230 g šampiňónov, najemno nasekaných v kuchynskom robote
  • ½ lyžičky sušeného estragónu
  • soľ a korenie na dochutenie
  • ¼ šálky dezertného vína (napr. Marsala)
  • ¼ šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice nasekané čerstvé šalvie
  • 1 (cca kilové) vykostené morčacie prsník

POSTUP

  • Predhrejte veľkú panvicu na strednom plameni.
  • Rozpustite maslo a restujte pór a stopkový zeler, kým nezačnú mäknúť – asi 8 minút.
  • Pridajte šampiňóny a estragón a ďalej restujte asi 10 minút, kým sa tekutina neodparí.
  • Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  • Pridajte do panvice dezertné víno a zoškrabnite dno panvice plochou špachtľou, aby ste získali všetky hnedé kúsky.
  • Panvicu stiahnite z platne a vmiešajte petržlenovú vňať a šalviu.
  • Zeleninu znovu osoľte podľa chuti a náplň nechajte vychladnúť.
  • Morčacie prsník položte na doštičku.
  • Ostrý nôž držte rovnobežne s doskou a zatlačte dlaňou voľnej ruky smerom dole na morčacie prsník.
  • Prekrojte dlhšiu stranu prsia v tretine dĺžky od hornej časti a zastavte sa, kým prsník úplne prerežete.
  • Otočte prsník o 180 stupňov a znovu prsník prekrojte rovnobežne s doskou do tretiny od hornej časti prsia.
  • Prsník opäť neprerežte úplne.
  • Teraz by ste mali byť schopní prsník otvoriť ako harmoniku.
  • Položte takto pripravené prsník naplocho na doske.
  • Ľahko ho naklepte.
  • Morčacie mäso ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením a potom rovnomerne naneste na prsia náplň.
  • Zrolujte mäso okolo náplne av pravidelných intervaloch zaviažte.
  • Pečte moriek pri 175 stupňoch Celzia po dobu asi 75 minút, alebo pokiaľ teplomer s okamžitým odpočtom vložený do stredu morky nedosiahne teplotu 71˚C.
  • Roládu vyberte z rúry a pred krájaním a podávaním ju nechajte desať minút odpočívať na doske voľne zakrytú fóliou.
Roláda plnená šampiňónmi a pórom servírovaná na tanieri so zemiakovou kašou a zelenými fazuľkami.
www.bluejeanchef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.