Tokáň nemusíme pripravovať len z bravčového alebo hovädzieho mäsa a tento pokrm je toho dôkazom. Je chutný, jednoduchý a skvele okorenený. Kombinácia chutí je úplne luxusná a vy si s naším receptom hravo vykúzlite perfektné výdatné jedlo.
Ingrediencie
- 800 g morčacích pŕs, nakrájaných na asi 4 cm prúžky hrúbky ceruzky
- 150 g prerastenej slaniny, nadrobno nakrájané
- 2 cibule, nasekané nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 300 g lesných húb, nakrájané na prúžky
- 3 – 4 kyslé uhorky, nakrájané na prúžky rovnakej veľkosti ako mäso
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 lyžica drvenej rasce
- 1 lyžica majoránky
Postup
- Pripravte si dostatočne veľký hrniec.
- Nakrájanú slaninu rozpustite.
- Zatiaľ čo slanina púšťa tuk, pripravte si cibuľu, cesnak, huby, uhorky a mäso.
- K upečenej slanine pridajte cibuľu, poduste a pridajte mäso.
- Osoľte, okoreňte, pridajte rascu a poriadne premiešajte.
- Pridajte huby, ešte pár minút miešať a podlejte vodou.
- Ochutnajte a podľa chuti pridajte, čo vám chýba.
- Nechajte variť, nech sa chute premiešajú.
- Mäso zmäkne za 20 – 30 minút.
- V poslednom kroku pridajte pokrájané uhorky a horčicu.
- Ešte krátko povarte.
- Užite si to!
Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na guláš z húb v 7 rôznych variantoch!