Morčacie tokáň s hubami

Morčacie tokáň s hubami

Tokáň nemusíme pripravovať len z bravčového alebo hovädzieho mäsa a tento pokrm je toho dôkazom. Je chutný, jednoduchý a skvele okorenený. Kombinácia chutí je úplne luxusná a vy si s naším receptom hravo vykúzlite perfektné výdatné jedlo.

Ingrediencie

  • 800 g morčacích pŕs, nakrájaných na asi 4 cm prúžky hrúbky ceruzky
  • 150 g prerastenej slaniny, nadrobno nakrájané
  • 2 cibule, nasekané nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • 300 g lesných húb, nakrájané na prúžky
  • 3 – 4 kyslé uhorky, nakrájané na prúžky rovnakej veľkosti ako mäso
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžica drvenej rasce
  • 1 lyžica majoránky

Postup

  1. Pripravte si dostatočne veľký hrniec.
  2. Nakrájanú slaninu rozpustite.
  3. Zatiaľ čo slanina púšťa tuk, pripravte si cibuľu, cesnak, huby, uhorky a mäso.
  4. K upečenej slanine pridajte cibuľu, poduste a pridajte mäso.
  5. Osoľte, okoreňte, pridajte rascu a poriadne premiešajte.
  6. Pridajte huby, ešte pár minút miešať a podlejte vodou.
  7. Ochutnajte a podľa chuti pridajte, čo vám chýba.
  8. Nechajte variť, nech sa chute premiešajú.
  9. Mäso zmäkne za 20 – 30 minút.
  10. V poslednom kroku pridajte pokrájané uhorky a horčicu.
  11. Ešte krátko povarte.
  12. Užite si to!
Omáčka s morčacím mäsom, hubami a kyslou uhorkou servírovaná v hlbokom tanieri s vedľa položenou paprikou a paradajkami.
www.dunajskostredsky.sk

Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na guláš z húb v 7 rôznych variantoch!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.