A nakoniec máme skvelý tip na grilovací recept na šťuku.
INGREDIENCIA:
- 1 kg filé zo šťuky
- ¼ hrnčeka rastlinného oleja
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- ¼ lyžičky worcesteru
- štipka chilli
- ⅛ hrnčeka citrónovej šťavy
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky papriky
POSTUP:
- Pripravíme si marinádu zmiešaním oleja, petržlenu, worcesteru, chilli, citrónovej šťavy, soli a korenia.
- Filety si umyjeme, osušíme, namočíme do marinády na pol hodiny a necháme pri izbovej teplote.
- Potom ryby otočíme a necháme marinovať aj z druhej strany ďalších 30 minút.
- Grilujeme na rozpálenom grile z každej strany zhruba 5-8 minút.
- Nakoniec posypeme paprikou.