Tradičné jedlo, ktoré sa dá ešte vylepšiť syrom. Vyskúšajte tento vynikajúci a veľmi rýchly pokrm!
Ingrediencie
- 800g (1ks) karfiolu
- 4ks vajcia
- 50g strúhaného syra (parmezánu, goudy, eidamu,…)
- 1ks jarnej cibuľky
- 50g masla
- Soľ, korenie, rasca (podľa chuti)
- Pažítka na posypanie
Postup
- Karfiol očistite, rozoberte na ružičky a dajte variť do osolenej vody s rascou.
- Potom preceďte a karfiol nasekajte najemno.
- Na panvici rozohrejte maslo, speňte cibuľu (aj s vňaťou), pridajte nasekaný karfiol a chvíľku restujte.
- Primiešajte vajcia a nechajte zraziť. Potom zamiešajte.
- Nakoniec prisypte nastrúhaný syr, premiešajte a vypnite oheň.
- Podávajte ozdobené pažítkou so zemiakmi a zeleninou.
Pokiaľ si chcete recept vylepšiť, môžete navrch pridať orestovanú slaninu.