Mozoček z karfiolu so syrom

Mozoček z karfiolu so syrom

Tradičné jedlo, ktoré sa dá ešte vylepšiť syrom. Vyskúšajte tento vynikajúci a veľmi rýchly pokrm!

Ingrediencie

  • 800g (1ks) karfiolu
  • 4ks vajcia
  • 50g strúhaného syra (parmezánu, goudy, eidamu,…)
  • 1ks jarnej cibuľky
  • 50g masla
  • Soľ, korenie, rasca (podľa chuti)
  • Pažítka na posypanie

Postup

  • Karfiol očistite, rozoberte na ružičky a dajte variť do osolenej vody s rascou.
  • Potom preceďte a karfiol nasekajte najemno.
  • Na panvici rozohrejte maslo, speňte cibuľu (aj s vňaťou), pridajte nasekaný karfiol a chvíľku restujte.
  • Primiešajte vajcia a nechajte zraziť. Potom zamiešajte.
  • Nakoniec prisypte nastrúhaný syr, premiešajte a vypnite oheň.
  • Podávajte ozdobené pažítkou so zemiakmi a zeleninou.
Syrový karfiol na mozoček s kukuricou.
Zdroj: brooklynfarmgirl.com

Pokiaľ si chcete recept vylepšiť, môžete navrch pridať orestovanú slaninu.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.