Mramorová bábovka s glazúrou

Mramorová bábovka s glazúrou

Jednoduchá, základná dvojfarebná bábovka. Ľahko sa vyladí a upraví na požadovanú chuť a sladkosť. Ak ste ich milovníkmi, potom musíte vyskúšať tých, čo chutia ako od babičky !

Čo budeme potrebovať

  • 375 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 340 g masla izbovej teploty
  • 500 g krupicového cukru
  • 5 veľkých vajec
  • 10 ml vanilky
  • 250 ml mlieka
  • 30 g kakaového prášku
  • 30 g čierneho kakaového prášku

Na glazúru

  • 240 g práškového cukru
  • 50 ml mlieka

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 stupňov a vymažte formu na bábovku.
  • V strednej mise prešľahajte múku s práškom do pečiva.
  • Vyšľahajte maslo a cukor, približne 5 minút.
  • Pridávajte vajcia jedno po druhom, po každom pridaní plne zapracujte. Pridajte vanilku.
  • Znížte rýchlosť na nízku. Pridajte múčnu zmes, striedavo s 2 porciami mlieka.
  • Miešajte, kým sa nespoja.
  • Cesto rozdeľte do 3 misiek.
  • Do jednej pridajte 2 lyžice holandského kakaa a do druhej 2 lyžice čierneho kakaa, tretiu nechajte svetlé.
  • Premiešajte, kým sa dobre nespoja.
  • Pripravte si 3 samostatné cukrárske vrecká a každý naplňte jedným cestom.
  • Cesto striedavo pridávajte do formy na bábovku.
  • Akonáhle je dno formy dostatočne zaplnené, striedavo pridávajte zvyšné cesto a pomocou kuchynskej špajle ho mramorujte.
  • Pečte 55-60 minút alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  • Vyberte z rúry a premiestnite panvicu na chladiacu mriežku na 10-15 minút. Potom bábovku vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na glazúru si zmiešajte práškový cukor a mlieko v strednej miske.
  • Miešajte, kým sa dobre nespoja. Podľa potreby pridávajte ďalšie mlieko, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
  • Polevu nalejeme cez vychladnutú bábovku.
Nakrájaná bábovka dvoch farieb na ozdobnom stojane.
Zdroj: brooklynactivemama.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.