Jednoduchá, základná dvojfarebná bábovka. Ľahko sa vyladí a upraví na požadovanú chuť a sladkosť. Ak ste ich milovníkmi, potom musíte vyskúšať tých, čo chutia ako od babičky !
Čo budeme potrebovať
- 375 g hladkej múky
- 8 g prášku do pečiva
- 340 g masla izbovej teploty
- 500 g krupicového cukru
- 5 veľkých vajec
- 10 ml vanilky
- 250 ml mlieka
- 30 g kakaového prášku
- 30 g čierneho kakaového prášku
Na glazúru
- 240 g práškového cukru
- 50 ml mlieka
Postup
- Predhrejte rúru na 160 stupňov a vymažte formu na bábovku.
- V strednej mise prešľahajte múku s práškom do pečiva.
- Vyšľahajte maslo a cukor, približne 5 minút.
- Pridávajte vajcia jedno po druhom, po každom pridaní plne zapracujte. Pridajte vanilku.
- Znížte rýchlosť na nízku. Pridajte múčnu zmes, striedavo s 2 porciami mlieka.
- Miešajte, kým sa nespoja.
- Cesto rozdeľte do 3 misiek.
- Do jednej pridajte 2 lyžice holandského kakaa a do druhej 2 lyžice čierneho kakaa, tretiu nechajte svetlé.
- Premiešajte, kým sa dobre nespoja.
- Pripravte si 3 samostatné cukrárske vrecká a každý naplňte jedným cestom.
- Cesto striedavo pridávajte do formy na bábovku.
- Akonáhle je dno formy dostatočne zaplnené, striedavo pridávajte zvyšné cesto a pomocou kuchynskej špajle ho mramorujte.
- Pečte 55-60 minút alebo pokiaľ špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
- Vyberte z rúry a premiestnite panvicu na chladiacu mriežku na 10-15 minút. Potom bábovku vyberte a nechajte úplne vychladnúť.
- Na glazúru si zmiešajte práškový cukor a mlieko v strednej miske.
- Miešajte, kým sa dobre nespoja. Podľa potreby pridávajte ďalšie mlieko, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
- Polevu nalejeme cez vychladnutú bábovku.