Mramorová bublanina s kefírom

Mramorová bublanina s kefírom

Tento recept je jednoduchý, rýchly a tak šťavnatý! Do cesta pridáme pre lepšiu chuť zmäknuté maslo a vyjde nám úplne dokonalá pochúťka.

Ingrediencie

  • 300 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 lyžice kakaa
  • 3 vajíčka
  • 200 ml kefíru
  • 500 g čerešní

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 ˚C.
  2. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny s práškovým aj vanilkovým cukrom.
  3. Po jednom pridávame vajíčka a šľaháme, kým nevznikne nadýchaná, biela pena (trvá to asi 10 minút).
  4. Jemne primiešame kefír.
  5. Múku preosejeme a dôkladne premiešame s práškom do pečiva.
  6. Nakoniec dôkladne primiešame do maslovej hmoty.
  7. Plech s rozmerom 30 x 40 cm vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
  8. Na plech nalejeme 2/3 cesta.
  9. 1/3 cesta zmiešame s preosiatym kakaom.
  10. Nalejeme na biele cesto a pomocou príborového nožíka vytvoríme mramorový efekt.
  11. Je to veľmi jednoduché, smerom zľava doprava pomocou nožíka kreslíme vlnovky, obe cestá sa tak zaujímavo premiešajú.
  12. Nakoniec cesto posypeme vykôstkovanými čerešňami.
  13. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 – 45 minút.
  14. Vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Mramorová bublanina s kefírom a čerešňami na plechu vedľa tanierikov s nakrájanou bublaninou.
www.medovemotuzy.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.