Tento recept je jednoduchý, rýchly a tak šťavnatý! Do cesta pridáme pre lepšiu chuť zmäknuté maslo a vyjde nám úplne dokonalá pochúťka.
Ingrediencie
- 300 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 g masla
- 1 prášok do pečiva
- 3 lyžice kakaa
- 3 vajíčka
- 200 ml kefíru
- 500 g čerešní
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 ˚C.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny s práškovým aj vanilkovým cukrom.
- Po jednom pridávame vajíčka a šľaháme, kým nevznikne nadýchaná, biela pena (trvá to asi 10 minút).
- Jemne primiešame kefír.
- Múku preosejeme a dôkladne premiešame s práškom do pečiva.
- Nakoniec dôkladne primiešame do maslovej hmoty.
- Plech s rozmerom 30 x 40 cm vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
- Na plech nalejeme 2/3 cesta.
- 1/3 cesta zmiešame s preosiatym kakaom.
- Nalejeme na biele cesto a pomocou príborového nožíka vytvoríme mramorový efekt.
- Je to veľmi jednoduché, smerom zľava doprava pomocou nožíka kreslíme vlnovky, obe cestá sa tak zaujímavo premiešajú.
- Nakoniec cesto posypeme vykôstkovanými čerešňami.
- Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 – 45 minút.
- Vychladnutú bublaninu posypeme práškovým cukrom a nakrájame.