Mramorový koláč

Mramorový koláč

Tento recept na koláč zebra je variácia na mramorovú bábovku a chutí presne tak, ako si myslíte, jednoducho dokonale. Pripravte si túto jednoduchú dobrotu a pochutnajte si ako nikdy. Ak hľadáte niečo nové a možno aj zdravé, potom ochutnajte bábovku s cuketou . Prekvapí vás.

Čo budeme potrebovať

  • 240 g hladkej múky (lyžiace a zarovnané)*
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 230 g masla (zmäknutého)
  • 150 g kryštálového cukru
  • 100 g hnedého cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 4 veľké žĺtky
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • 160 ml cmar
  • 115 g horkosladkej alebo polosladkej čokolády

Na polevu

  • 285 g masla
  • 420 g cukrárskeho cukru
  • 60 g kakaového prášku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
  • 60 ml hustej smotany

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vymažte dve tortové formy.
  • Do veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva a soľ.
  • Vyšľahajte maslo pri vysokej rýchlosti vo veľkej mise, kým nebude hladké a krémové, asi 1 minútu.
  • Pridajte kryštálový a hnedý cukor a šľahajte na vysoké otáčky 3-4 minúty, pokiaľ nie je zmes krémová.
  • Pridajte vajcia, potom žĺtky jeden po druhom a potom pridajte vanilkový extrakt.
  • Šľahajte na stredne vysokú rýchlosť, kým sa nespojí.
  • Pridajte suché ingrediencie v 3 prídavkoch, striedavo s cmarom.
  • Odoberte 1 hrnček svetlého cesta a nalejte ho do strednej misy.
  • Rozpustite čokoládu a nalejte ju svetlého cesta, ktoré ste odložili, a miešajte, kým sa nespoja.
  • Do každej tortovej formy nalejte rovnomernú vrstvu svetlého cesta.
  • Hore nalejte čokoládové cesto.
  • Na čokoládové cesto nalejte zvyšné svetlé cesto.
  • Pomocou špajle premiešajte obe cestá dohromady.
  • Pečte 22–27 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  • Vyberte koláče z rúry a nechajte úplne vychladnúť vo formách na mriežke.
  • Na polevu si ušľahajte maslo s cukrárskym cukrom, kakaovým práškom, soľou, vanilkou a smotanou.
  • Umiestnite 1. poschodie koláča na veľký servírovací tanier.
  • Navrch rovnomerne rozotrite asi 3/4 hrnčeka polevy.
  • Navrch dajte 2. poschodie a zvyšnou polevou potrite všetky strany a vrch.
Dve formy na tortu naplnené upečeným mramorovaným cestom.
Zdroj: sugarspunrun.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.